Palsternackssoppa med bönguacamole

Palsternackssoppa med bönguacamole

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Soppa

  2. Koka upp alla ingredienser till soppan och mixa tills den är len. Smaka av med salt och peppar.

  3. Bönguacamole

  4. Mixa alla ingredienser till guacamolen och smaksätt.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    278,88 kcal
  • Energi (kJ)
    1166,74 kJ
  • Fett
    18,36 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,56 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,88 g
  • Mättade fettsyror
    8,34 g
  • Fibrer
    6,52 g
  • Järn
    1,16 mg
  • Kalcium
    126,24 mg
  • Kalium
    758,70 mg
  • Kolesterol
    32,05 mg
  • Kolhydrater
    18,40 g
  • Disackarider
    7,69 g
  • Monosackarider
    1,66 g
  • Sackaros
    5,03 g
  • Magnesium
    49,41 mg
  • Natrium
    325,28 mg
  • Niacin
    3,65 mg
  • Protein
    7,21 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,27 mg
  • Vatten
    273,63 g
  • Vitamin B12
    0,27 µg
  • Vitamin B6
    0,26 mg
  • Vitamin C
    38,55 mg
  • Vitamin D
    0,03 µg
  • Vitamin E
    2,36 mg
  • Zink
    1,12 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet