Morotsoppa med fröboll

Morotsoppa med fröboll

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Soppa
  • Grönsaksbuljong färdig
    12 liter
  • Mjölk
    3 liter
  • Ostcréme
    4 kg
  • Ev. Maizena
  • Salt och mald vitpeppar
  • Fröboll
  • Färskost
    3 kg
  • Pinje/solrosfrö
    300 g
  • Gräslök
    500 g
  • Salt och Vitpeppar

TILLAGNING

  1. Soppa

  2. Hetta upp morotspuré, buljong och mjölk. Rör ner ostcréme till den löst sig.

  3. Red ev. med maizena och sjud ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    235,29 kcal
  • Energi (kJ)
    984,44 kJ
  • Fett
    17,25 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,13 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,64 g
  • Mättade fettsyror
    10,32 g
  • Fiber
    1,98 g
  • Järn
    0,64 mg
  • Kalcium
    321,81 mg
  • Kalium
    298,39 mg
  • Kolesterol
    50,65 mg
  • Kolhydrat
    8,34 g
  • Disackarider
    4,54 g
  • Monosackarider
    2,33 g
  • Sackaros
    2,18 g
  • Magnesium
    36,09 mg
  • Natrium
    774,39 mg
  • Niacin
    1,65 mg
  • Protein
    11,10 g
  • Riboflavin
    0,29 mg
  • Tiamin
    0,23 mg
  • Vatten
    255,89 g
  • Vitamin B12
    0,33 µg
  • Vitamin B6
    0,25 mg
  • Vitamin C
    16,54 mg
  • Vitamin D
    0,38 µg
  • Vitamin E
    1,80 mg
  • Zink
    1,65 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet