Nötpanerad fisk med blomkålsmos

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Nötpanerad fisk
  • Hasselnötter, hackade
    2,50 dl
  • Solrosfrön, hackade
    2,50 dl
  • Ägg
    2 st
  • Salt
  • Peppar
  • Smör eller margarin
    100 g
  • Blomkålsmos
  • Potatis, mjölig
    2 kg
  • Smör eller margarin
    50 g
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja, hackad
    20 g

TILLAGNING

  1. Hacka nötter* och solrosfrön. Vispa upp ägget, salta och peppra. panera fisken först i äggen och sen i fröblandningen. Ringla smör eller margarin på fisken då den lätt kan brännas. Stek på fiskprogrammet (ljus) till rätt temperatur är uppnådd.

  2. *Ni som ej får använda nötter i er verksamhet byt ut hasselnötterna mot hackade pumpafrön.

  3. Bkomkålsmos

  4. Koka potatisen tills den är mjuk. Mosa potatisen. Värm blomkålspurén och vispa i den i mosblandningen. Smalka av med smör, salt och peppar och dekorera med hackad persilja. Servera rätten med en sallad.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    575,74 kcal
  • Energi (kJ)
    2428,95 kJ
  • Fett
    32,32 g
  • Enkelomättade fettsyror
    12,94 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,88 g
  • Mättade fettsyror
    10,28 g
  • Fiber
    6,10 g
  • Järn
    5,86 mg
  • Kalcium
    116 mg
  • Kalium
    1730,80 mg
  • Kolesterol
    151,80 mg
  • Kolhydrat
    33,93 g
  • Disackarider
    0,99 g
  • Monosackarider
    1,31 g
  • Sackaros
    0,92 g
  • Magnesium
    183,65 mg
  • Natrium
    429,67 mg
  • Niacin
    5,49 mg
  • Protein
    35,75 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,70 mg
  • Vatten
    185,14 g
  • Vitamin B12
    1,60 µg
  • Vitamin B6
    1,01 mg
  • Vitamin C
    83,73 mg
  • Vitamin D
    0,89 µg
  • Vitamin E
    9,03 mg
  • Zink
    1,82 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet