Nötpanerad fisk med blomkålsmos
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Nötpanerad fisk
- Hasselnötter, hackade2,50 dl
- Solrosfrön, hackade2,50 dl
- Ägg2 st
- Salt
- Peppar
- 1,50 kg
- Smör eller margarin100 g
- Blomkålsmos
- Potatis, mjölig2 kg
- 500 g
- Smör eller margarin50 g
- Salt
- Peppar
- Persilja, hackad20 g
TILLAGNING
Hacka nötter* och solrosfrön. Vispa upp ägget, salta och peppra. panera fisken först i äggen och sen i fröblandningen. Ringla smör eller margarin på fisken då den lätt kan brännas. Stek på fiskprogrammet (ljus) till rätt temperatur är uppnådd.
*Ni som ej får använda nötter i er verksamhet byt ut hasselnötterna mot hackade pumpafrön.
Bkomkålsmos
Koka potatisen tills den är mjuk. Mosa potatisen. Värm blomkålspurén och vispa i den i mosblandningen. Smalka av med smör, salt och peppar och dekorera med hackad persilja. Servera rätten med en sallad.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)575,74 kcal
- Energi (kJ)2428,95 kJ
- Fett32,32 g
- Enkelomättade fettsyror12,94 g
- Fleromättade fettsyror6,88 g
- Mättade fettsyror10,28 g
- Fiber6,10 g
- Järn5,86 mg
- Kalcium116 mg
- Kalium1730,80 mg
- Kolesterol151,80 mg
- Kolhydrat33,93 g
- Disackarider0,99 g
- Monosackarider1,31 g
- Sackaros0,92 g
- Magnesium183,65 mg
- Natrium429,67 mg
- Niacin5,49 mg
- Protein35,75 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,70 mg
- Vatten185,14 g
- Vitamin B121,60 µg
- Vitamin B61,01 mg
- Vitamin C83,73 mg
- Vitamin D0,89 µg
- Vitamin E9,03 mg
- Zink1,82 mg