Sparris- och broccolisoppa med citroncrème och baconkrisp

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Fräs lök, broccolibuketter och sparris i margarin. Tillsätt puréerna. Koka upp.

  2. 2.  Tillsätt Sopp- och såsbas, hetta upp under omrörning. Smaksätt.

    3.  Blanda ingredienserna till citroncrème.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt grönsaker med Broccolitimbal, Findus 29112 och bacon med tärnad Stekt fläsktimbal, Findus 66384.

    Gelékonsistens: 90 g Sparrispuré och 180 g Sopp- och såsbas. Förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360. Servera med citroncrème och geléad smörgås, se MRS.

    Flytande konsistens: 90 g Sparrispuré och 180 g Sopp- och såsbas. Servera med citroncréme.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt

    TIPS!
    Servera soppan med citron crème och smulad knaperstekt bacon samt smörgås.

  3. Bjud på en god soppa till middag! Detta recept på sparris- och broccolisoppa med citroncréme och baconkrisp är en mättande och smakfull favoritsoppa hos många.  

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    387,81 kcal
  • Energi (kJ)
    1622,51 kJ
  • Fett
    26 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,73 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,89 g
  • Mättade fettsyror
    12,81 g
  • Fiber
    3,17 g
  • Järn
    1,10 mg
  • Kalcium
    320,28 mg
  • Kalium
    644,71 mg
  • Kolesterol
    43,91 mg
  • Kolhydrat
    21,30 g
  • Disackarider
    8,54 g
  • Monosackarider
    2,18 g
  • Sackaros
    0,43 g
  • Magnesium
    52,13 mg
  • Natrium
    425,45 mg
  • Niacin
    1,94 mg
  • Protein
    16,06 g
  • Riboflavin
    0,38 mg
  • Tiamin
    0,30 mg
  • Vatten
    284,99 g
  • Vitamin B12
    1,26 µg
  • Vitamin B6
    0,31 mg
  • Vitamin C
    54,72 mg
  • Vitamin D
    1,14 µg
  • Vitamin E
    3,49 mg
  • Zink
    2,11 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning