Sparris- och broccolisoppa med citroncrème och baconkrisp
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Margarin5 g
- Lök, hackad10 g
- Grön Sparris20 g
- Sopp- och såsbas, berikad FINDUS 96008702150 g
- Grönsaksbuljong, pulver
- Salt
- Peppar
- Citroncrème
- Gräddfil1 msk
- Citronskal10 g
- Honung
- Salt
- Peppar
- Knaperstekt bacon20 g
- Margarin5 g
- Ost10 g
TILLAGNING
1. Fräs lök, broccolibuketter och sparris i margarin. Tillsätt puréerna. Koka upp.
2. Tillsätt Sopp- och såsbas, hetta upp under omrörning. Smaksätt.
3. Blanda ingredienserna till citroncrème.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt grönsaker med Broccolitimbal, Findus 29112 och bacon med tärnad Stekt fläsktimbal, Findus 66384.
Gelékonsistens: 90 g Sparrispuré och 180 g Sopp- och såsbas. Förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360. Servera med citroncrème och geléad smörgås, se MRS.
Flytande konsistens: 90 g Sparrispuré och 180 g Sopp- och såsbas. Servera med citroncréme.
MRS = Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Servera soppan med citron crème och smulad knaperstekt bacon samt smörgås.Bjud på en god soppa till middag! Detta recept på sparris- och broccolisoppa med citroncréme och baconkrisp är en mättande och smakfull favoritsoppa hos många.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)387,81 kcal
- Energi (kJ)1622,51 kJ
- Fett26 g
- Enkelomättade fettsyror8,73 g
- Fleromättade fettsyror2,89 g
- Mättade fettsyror12,81 g
- Fiber3,17 g
- Järn1,10 mg
- Kalcium320,28 mg
- Kalium644,71 mg
- Kolesterol43,91 mg
- Kolhydrat21,30 g
- Disackarider8,54 g
- Monosackarider2,18 g
- Sackaros0,43 g
- Magnesium52,13 mg
- Natrium425,45 mg
- Niacin1,94 mg
- Protein16,06 g
- Riboflavin0,38 mg
- Tiamin0,30 mg
- Vatten284,99 g
- Vitamin B121,26 µg
- Vitamin B60,31 mg
- Vitamin C54,72 mg
- Vitamin D1,14 µg
- Vitamin E3,49 mg
- Zink2,11 mg