Spenat- och broccolisoppa med linsröra och persilja
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 450 g
- 450 g
- Grönsaksbuljong, färdig1 liter
- Vispgrädde5 dl
- Berikning majsvälling FINDUS 33967100 g
- Salt och peppar
- Spenat, färsk100 g
- Linsröra
- Linser, röda, kokta300 g
- Creme Fraiche120 g
- Citrinjuice3 msk
- Persilja, hackad10 g
- Salt och peppar
TILLAGNING
Soppa
Timbalkonsistens: enligt recept. Ersätt broccoli med Broccolitimbal. Uteslut linser i toppingen och ersätt färsk persilja med torkad finmald persilja.
Gelékonsistens: Förtjocka soppan med Thick & Easy™. Uteslut broccoli och färsk spenat. Uteslut toppingen. Servera med crème fraîche.
Flytande konsistens: se gelékonsistens.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
Tips!
Önskar du en slät soppa? Efter att broccolibuketterna och den färska spenaten fått sjuda i soppan, avslutad med att mixa soppan fint.
En smakrik soppa med texturer från både linsröra och broccolibuketter. Denna soppa lagad på vår spenatpuré funkar minst lika bra till vardags som till helgen.
1. Koka upp Spenatpuré, Broccolipuré, grönsaksbuljong och vispgrädde. Låt sjuda 5 minuter.
2. Vispa i Berikning Majsvälling och smaka av med salt och peppar.
3. Tillsätt Broccolibuketter och spenat. Låt sjuda ytterligare 3 minuter.
Linsröra
1. Blanda kokta linser och crème fraîche, citronsaft och hackad persilja.
2. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med en klick linsröra.
Grov patékonsistens: enligt recept. Koka broccolibuketterna väl.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)332,24 kcal
- Energi (kJ)1390,09 kJ
- Fett25,48 g
- Enkelomättade fettsyror6,43 g
- Fleromättade fettsyror1,24 g
- Mättade fettsyror15,69 g
- Fiber5,36 g
- Järn3,33 mg
- Kalcium190,83 mg
- Kalium728,47 mg
- Kolesterol66,23 mg
- Kolhydrat14,23 g
- Disackarider4,38 g
- Monosackarider2,21 g
- Sackaros0,37 g
- Magnesium79,61 mg
- Natrium445,87 mg
- Niacin2,07 mg
- Protein9,56 g
- Riboflavin0,36 mg
- Tiamin0,30 mg
- Vatten270,14 g
- Vitamin B120,27 µg
- Vitamin B60,34 mg
- Vitamin C80,33 mg
- Vitamin D1,21 µg
- Vitamin E4,56 mg
- Zink1,60 mg