Shawarma av lax

Shawarma av lax

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tina laxen och skär i stavar eller kuber. Blanda yoghurt med alla kryddor och lägg i laxen. Låt stå och dra, gärna över natten. Salta laxbitarna, lägg sedan i en het stekpanna och låt dem ta färg innan du vänder med stekspade. Blanda samman ingredienserna till såsen. Servera med basmatiris, broccolibuketter och några skivor bröd, passar även bra med liba eller pitabröd.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    540,60 kcal
  • Energi (kJ)
    2261,80 kJ
  • Fett
    43,59 g
  • Enkelomättade fettsyror
    24,24 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,76 g
  • Mättade fettsyror
    9,47 g
  • Fibrer
    2,06 g
  • Järn
    1,56 mg
  • Kalcium
    110,92 mg
  • Kalium
    707,56 mg
  • Kolesterol
    110,02 mg
  • Kolhydrater
    7,80 g
  • Disackarider
    1,52 g
  • Monosackarider
    1,32 g
  • Sackaros
    0,22 g
  • Magnesium
    55,08 mg
  • Natrium
    111,88 mg
  • Niacin
    8,74 mg
  • Protein
    29,42 g
  • Riboflavin
    0,24 mg
  • Tiamin
    0,39 mg
  • Vatten
    244,84 g
  • Vitamin B12
    8,80 µg
  • Vitamin B6
    1,50 mg
  • Vitamin C
    49,40 mg
  • Vitamin D
    17,53 µg
  • Vitamin E
    6,90 mg
  • Zink
    1,01 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet