INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Shawarma
- Matyoghurt500 g
- Curry5 msk
- Spiskummin5 msk
- Ingefära5 msk
- Mynta5 g
- Vitvinvinäger10 msk
- Olivolja2,50 dl
- Svartpeppar2,50 tsk
- Sås
- Saft från Citron1 st
- Vinäger7,50 msk
- Tahini
- Salt
- Majonnäs125 mg
TILLAGNING
Tina laxen och skär i stavar eller kuber. Blanda yoghurt med alla kryddor och lägg i laxen. Låt stå och dra, gärna över natten. Salta laxbitarna, lägg sedan i en het stekpanna och låt dem ta färg innan du vänder med stekspade. Blanda samman ingredienserna till såsen. Servera med basmatiris, broccolibuketter och några skivor bröd, passar även bra med liba eller pitabröd.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)540,60 kcal
- Energi (kJ)2261,80 kJ
- Fett43,59 g
- Enkelomättade fettsyror24,24 g
- Fleromättade fettsyror6,76 g
- Mättade fettsyror9,47 g
- Fibrer2,06 g
- Järn1,56 mg
- Kalcium110,92 mg
- Kalium707,56 mg
- Kolesterol110,02 mg
- Kolhydrater7,80 g
- Disackarider1,52 g
- Monosackarider1,32 g
- Sackaros0,22 g
- Magnesium55,08 mg
- Natrium111,88 mg
- Niacin8,74 mg
- Protein29,42 g
- Riboflavin0,24 mg
- Tiamin0,39 mg
- Vatten244,84 g
- Vitamin B128,80 µg
- Vitamin B61,50 mg
- Vitamin C49,40 mg
- Vitamin D17,53 µg
- Vitamin E6,90 mg
- Zink1,01 mg