INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Salt
- Matlagningsgrädde4 liter
- Tacosås mild1 kg
- Gratängost3 kg
- Tortillachips1,50 kg
- Potatis20 kg
- Ev Crème fraiche3 liter
TILLAGNING
Lägg tinad fisk på G-N bleck. Salta fisken.
Blanda grädde, tacosås och gratängost och häll över fisken. Sätt i konvektionsugn 220°C, ca 15-20 minuter. Ta ut, krossa tortillachipsen och strö över vid servering.
Servera med potatis, gärna pressad eller ett gott potatismos. Även gott att servera en klick créme fraiche till fisken.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)576,70 kcal
- Energi (kJ)2412,69 kJ
- Fett26,24 g
- Enkelomättade fettsyror7,08 g
- Fleromättade fettsyror1,45 g
- Mättade fettsyror15,16 g
- Fibrer5,52 g
- Järn1,39 mg
- Kalcium330,97 mg
- Kalium1214,82 mg
- Kolesterol150,42 mg
- Kolhydrater46,45 g
- Disackarider3,29 g
- Monosackarider1,61 g
- Sackaros0,97 g
- Magnesium103,60 mg
- Natrium550,92 mg
- Niacin5,36 mg
- Protein35,77 g
- Riboflavin0,34 mg
- Tiamin0,34 mg
- Vatten327,43 g
- Vitamin B122,77 µg
- Vitamin B60,62 mg
- Vitamin C47,60 mg
- Vitamin D0,10 µg
- Vitamin E2,60 mg
- Zink2,37 mg