
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ärtbiff900 g
- Potatis, skalad1,50 kg
- Smör45 g
- Salt och peppar
- CITRONROSTADE MORÖTTER
- Olivolja0,50 dl
- Salt och peppar
- Färsk bladspenat200 g
- Citron + skal1 st
TILLAGNING
Tillaga ärtbiffarna enligt anvisning på förpackningen.
POTATIS-OCH PALSTERNACKSMOS
Värm palsternackspuré och smör. Koka potatisen mjuk och häll av vatten.Mosa potatisen och tillsätt palsternackspurén och smörblandningen. Smaksätt med salt och peppar.
CITRONROSTADE MORÖTTER
Lägg upp morötter på bleck och blanda med olja, salt och peppar. Riv citronskal och pressa citronsaft över. Sätt i förvärmd ugn 160°C, ca 15-20 min.
Servera ärtbiffarna med moset och de citronrostade morötterna.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)388,57 kcal
- Energi (kJ)1625,42 kJ
- Fett13,89 g
- Enkelomättade fettsyror6,28 g
- Fleromättade fettsyror1,99 g
- Mättade fettsyror4,25 g
- Fibrer12,14 g
- Järn2,31 mg
- Kalcium125,44 mg
- Kalium1476,01 mg
- Kolesterol51,26 mg
- Kolhydrater50,08 g
- Disackarider7,42 g
- Monosackarider4,97 g
- Sackaros7,27 g
- Magnesium92,52 mg
- Natrium566,23 mg
- Niacin6,25 mg
- Protein9,58 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,28 mg
- Vatten345,15 g
- Vitamin B120,19 µg
- Vitamin B60,73 mg
- Vitamin C69,99 mg
- Vitamin D0,27 µg
- Vitamin E4,03 mg
- Zink1,68 mg