Ärtbiff med citronrostade morötter

Ärtbiff med citronrostade morötter

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tillaga ärtbiffarna enligt anvisning på förpackningen.

  2. POTATIS-OCH PALSTERNACKSMOS

  3. Värm palsternackspuré och smör. Koka potatisen mjuk och häll av vatten.Mosa potatisen och tillsätt palsternackspurén och smörblandningen. Smaksätt med salt och peppar.

  4. CITRONROSTADE MORÖTTER

  5. Lägg upp morötter på bleck och blanda med olja, salt och peppar. Riv citronskal och pressa citronsaft över. Sätt i förvärmd ugn 160°C, ca 15-20 min.

  6. Servera ärtbiffarna med moset och de citronrostade morötterna.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    388,57 kcal
  • Energi (kJ)
    1625,42 kJ
  • Fett
    13,89 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,28 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,99 g
  • Mättade fettsyror
    4,25 g
  • Fibrer
    12,14 g
  • Järn
    2,31 mg
  • Kalcium
    125,44 mg
  • Kalium
    1476,01 mg
  • Kolesterol
    51,26 mg
  • Kolhydrater
    50,08 g
  • Disackarider
    7,42 g
  • Monosackarider
    4,97 g
  • Sackaros
    7,27 g
  • Magnesium
    92,52 mg
  • Natrium
    566,23 mg
  • Niacin
    6,25 mg
  • Protein
    9,58 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,28 mg
  • Vatten
    345,15 g
  • Vitamin B12
    0,19 µg
  • Vitamin B6
    0,73 mg
  • Vitamin C
    69,99 mg
  • Vitamin D
    0,27 µg
  • Vitamin E
    4,03 mg
  • Zink
    1,68 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet