Veggie tacogratäng

Veggie Tacogratäng

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 800 g
  • Matolja
    0,50 dl
  • Gul lök
    200 g
  • Potatis, skivad
    1 kg
  • Vitlöksklyftor
    2 st
  • Tacokrydda
    1,50 dl
  • Krossade tomater
    800 g
  • Créme fraiche
    5 dl
  • Vatten
    4 dl
  • Chilisås
    100 g
  • Philadelphiaost
    750 g
  • Purjolök, strimlad
    0,50 kg
  • Ost, riven
    500 g

TILLAGNING

  1. Veggie Tacogratäng:

  2. Hetta upp olja och fräs lök och vitlök, tillsätt färsen och tacokrydda. Häll på krossad tomat, vatten och chilisås och smaksätt med salt och peppar. Låt sjuda ca 15-20 min.

  3. Portionera upp i bleck.

  4. Blanda créme fraiche och philadelphiaost och bred toppingen på färs och skivad potatis.

  5. Toppa gratängen med strimlad purjolök och riven ost.

  6. Sätt ugn på 160°C ca 40 min. Testa så potatisen är mjuk.

  7. Ett gott, nyttigt och grönt alternativ gjort på soja.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    845,57 kcal
  • Energi (kJ)
    3538,06 kJ
  • Fett
    58,83 g
  • Enkelomättade fettsyror
    15,29 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,68 g
  • Mättade fettsyror
    32,76 g
  • Fibrer
    11,03 g
  • Järn
    4,60 mg
  • Kalcium
    616,01 mg
  • Kalium
    1214,74 mg
  • Kolesterol
    142,97 mg
  • Kolhydrater
    37,35 g
  • Disackarider
    5,09 g
  • Monosackarider
    7,10 g
  • Sackaros
    2,09 g
  • Magnesium
    169,51 mg
  • Natrium
    984,28 mg
  • Niacin
    4,80 mg
  • Protein
    37,54 g
  • Riboflavin
    0,65 mg
  • Tiamin
    0,62 mg
  • Vatten
    418,13 g
  • Vitamin B12
    0,96 µg
  • Vitamin B6
    0,83 mg
  • Vitamin C
    52,53 mg
  • Vitamin D
    0,22 µg
  • Vitamin E
    6,84 mg
  • Zink
    4,41 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet