Veggie tacogratäng

Veggie Tacogratäng

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Potatis, skivad
    1 kg
  • Matolja
    0,50 dl
  • Tacokrydda
    1,50 dl
  • Gul lök
    200 g
  • Vitlöksklyftor
    2 st
  • Vatten
    4 dl
  • Krossade tomater
    800 g
  • Crème fraiche
    5 dl
  • Chilisås
    100 g
  • Philadelphiaost
    750 g
  • Purjolök, strimlad
    0,50 kg
  • Ost, riven
    500 g

TILLAGNING

  1. 1. Hetta upp olja och fräs lök och vitlök.

  2. Lakto-vegetarisk tacogratäng för både små och stora gäster. Gjord på sojabaserad Veggie färs. En rätt som går utmärkt att laga till många. Serveras med fördel i bleck.

  3. 2. Tillsätt färsen och tacokrydda.

  4. 3. Häll på krossad tomat, vatten och chilisås och smaksätt med salt och peppar. Låt sjuda i cirka 15-20 minuter.

  5. Portionera upp i bleck.

  6. 1. Blanda crème fraiche samt philadelphiaost och bred toppingen på Veggie färsblandningen och skivad potatis.

  7. 2. Toppa gratängen med strimlad purjolök och riven ost.

  8. 3. Tillaga i ugn på 160 grader i cirka 40 minuter. Testa så potatisen är mjuk.

  9. Tips!

  10. Servera gärna en grönsallad och lite bröd till gratängen.

Näringsvärde per portion (400 g)

    Alla näringsvärden

    Produkter som inkluderas i receptet