Veggie tacogratäng

Veggie Tacogratäng

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Potatis, skivad
    1 kg
  • Matolja
    0,50 dl
  • Gul lök
    200 g
  • Vitlöksklyftor
    2 st
  • Tacokrydda
    1,50 dl
  • Krossade tomater
    800 g
  • Vatten
    4 dl
  • Chilisås
    100 g
  • Crème fraiche
    5 dl
  • Philadelphiaost
    750 g
  • Purjolök, strimlad
    0,50 kg
  • Ost, riven
    500 g

TILLAGNING

  1. 1. Hetta upp olja och fräs lök och vitlök.

  2. Lakto-vegetarisk tacogratäng för både små och stora gäster. Gjord på sojabaserad Veggie färs. En rätt som går utmärkt att laga till många. Serveras med fördel i bleck.

  3. 2. Tillsätt färsen och tacokrydda.

  4. 3. Häll på krossad tomat, vatten och chilisås och smaksätt med salt och peppar. Låt sjuda i cirka 15-20 minuter.

  5. Portionera upp i bleck.

  6. 1. Blanda crème fraiche samt philadelphiaost och bred toppingen på Veggie färsblandningen och skivad potatis.

  7. 2. Toppa gratängen med strimlad purjolök och riven ost.

  8. 3. Tillaga i ugn på 160 grader i cirka 40 minuter. Testa så potatisen är mjuk.

  9. Tips!

  10. Servera gärna en grönsallad och lite bröd till gratängen.

Näringsvärde per portion (400 g)

    Alla näringsvärden

    Energifördelning

    Produkter som inkluderas i receptet