INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Soppa
- Vispgrädde1 liter
- Schalottenlökar3 st
- Kycklingbuljong40 g
- Vatten2 liter
- Citronjuice
- Salt och svartpeppar
- Garnityr
- Stekta grönkålsblad120 g
- Olivolja50 g
- Pinjenötter100 g
TILLAGNING
Soppa
Droppa lite olivolja över vid servering.
Enkel lakto-vegetarisk soppa gjord på blomkål och grönkål. Soppan passar perfekt som en lättare lunch eller som en trevlig förrätt. Kan enkelt lagas till många gäster.
1. Hacka och fräs schalottenlök mjuk i lite olja.
2. Tillsätt kycklingbuljong, vatten, blomkålspuré och grönsaker. Låt koka upp.
3. Häll i grädde, koka upp och smaka av med citron, salt och peppar.
Garnityr
1. Rosta pinjenötter lätt i en torr stekpanna.
2. Riv färska grönkålsblad i grova stycken och stek i olja.
Mixa soppan hastigt före servering för att få den härligt skummig.
Tips!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)727,87 kcal
- Energi (kJ)3045,35 kJ
- Fett53,53 g
- Enkelomättade fettsyror19,08 g
- Fleromättade fettsyror2,61 g
- Mättade fettsyror27,04 g
- Fiber7,49 g
- Järn2,14 mg
- Kalcium228,78 mg
- Kalium960,77 mg
- Kolesterol113,73 mg
- Kolhydrat45,50 g
- Disackarider6,99 g
- Monosackarider3,60 g
- Sackaros1,53 g
- Magnesium127,52 mg
- Natrium1212,86 mg
- Niacin3,34 mg
- Protein13,60 g
- Riboflavin0,33 mg
- Tiamin0,41 mg
- Vatten442,78 g
- Vitamin B120,69 µg
- Vitamin B60,50 mg
- Vitamin C105,50 mg
- Vitamin D0,30 µg
- Vitamin E5,52 mg
- Zink2,45 mg