INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rapsolja50 g
- Gräslök20 g
- Tomatpuré70 g
- Grönsaksbuljong50 g
- Vatten2,30 liter
- Kebabkrydda20 g
TILLAGNING
1. Fräs Veggie färs i olja.
2. Tillsätt tomatpuré, selleripuré och grönsaksbuljong. Låt soppan koka upp.
3. Häll i rotfruktsstrimlor och låt sjuda ett par minuter.
4. Smaksätt med kebabkrydda och tillsätt gräslök strax före servering.
Tips!
Servera gärna med en klick smetana eller vegetarisk crème fraiche och ett grovt bröd.
Torsdagssoppa när den är som bäst! En lakto-ovo-vegetarisk soppa med Veggie färs och rotfruktsstrimlor, mums! Gott och klimatsmart!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)136,29 kcal
- Energi (kJ)570,19 kJ
- Fett7,93 g
- Enkelomättade fettsyror3,68 g
- Fleromättade fettsyror2,51 g
- Mättade fettsyror0,87 g
- Fiber4,70 g
- Järn1,76 mg
- Kalcium89,39 mg
- Kalium403,40 mg
- Kolhydrat6,83 g
- Disackarider0,79 g
- Monosackarider0,83 g
- Sackaros0,80 g
- Magnesium60,06 mg
- Natrium981,04 mg
- Niacin1,32 mg
- Protein7,21 g
- Riboflavin0,17 mg
- Tiamin0,22 mg
- Vatten329,93 g
- Vitamin B60,22 mg
- Vitamin C9,33 mg
- Vitamin E2,88 mg
- Zink0,92 mg