Fetaostgratinerad rödbetsbiff & risotto
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- honung, flytande2 msk
- Fetaost200 g
- Grekisk yoghurt50 g
- Enkel risotto
- Ris långkornigt kokt1300 g
- Riven ost100 g
- Örtkryddor Provencale FINDUS 321820 g
- Peppar
- Creme fraiche2 dl
- Salt
- Rosmarin, färsk5 g
TILLAGNING
Fetaostgratinerade rödbetsbiffar
1. Blanda samman smulad fetaost och grekisk yoghurt till en jämn smet.2. Värm rödbetsbiffarna på bleck i cirka 10 minuter på 180° C så att de nästan är klara.
3. Ta ut blecket och lägg på fetaostblandning på varje biff och ringla över honung.
4. Höj temperaturen i ugnen till 250° C och gratinera tills fin färg, cirka 5 min. Alternativt gratinera i salamander.
Enkel risotto
1. Koka med fördel riset med lite grönsaksbuljong för en fylligare smak.2. Blanda samman kokt ris och ärtpuré i ett bleck. Kör i ånga till cirka 80° C.
3. Ta ut blecket och vänd ner riven ost, örtkryddorna och crème fraiche. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Värm eventuellt lite till i ånga. Justera eventuellt konsistensen med lite vatten.
Vid servering strö över lite färsk rosmarin.
Tips!Servera tillsammans med en grönsallad och en syrlig vinägrette.
Lakto-vegetarisk rätt med fetaostgratinerade rödbetsbiffar som serveras med en enklare variant på risotto. Ett perfekt alternativ på menyn, såväl i lunchmatsalen som på restaurangen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)563,50 kcal
- Energi (kJ)2354,28 kJ
- Fett25,16 g
- Enkelomättade fettsyror1,69 g
- Fleromättade fettsyror0,42 g
- Mättade fettsyror7,92 g
- Fiber5,22 g
- Järn0,11 mg
- Kalcium138,02 mg
- Kalium58,90 mg
- Kolesterol19,15 mg
- Kolhydrat61,60 g
- Disackarider0,78 g
- Monosackarider3,21 g
- Sackaros0,13 g
- Magnesium9,28 mg
- Natrium509,99 mg
- Niacin0,31 mg
- Protein19,54 g
- Riboflavin0,11 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten120,02 g
- Vitamin B120,31 µg
- Vitamin B60,16 mg
- Vitamin C0,08 mg
- Vitamin D0,02 µg
- Vitamin E0,26 mg
- Zink0,90 mg