Fetaostgratinerade rödbetsbiffar på enkel risotto

Fetaostgratinerade rödbetsbiffar på enkel risotto

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Fetaostgratinerade rödbetsbiffar:
    Blanda samman smulad fetaost och grekisk yoghurt till en jämn smet. Värm rödbetsbiffarna på bleck i ca 10 min på 180° C så att de nästan är klara. Ta ut blecket. Lägg på fetaostblandning på varje biff och ringla över honung. Höj temperaturen i ugnen till 250° C och gratinera tills fin färg, ca 5 min. Alternativt gratinera i salamander.

    Enkel risotto:
    Koka med fördel riset med lite grönsaksbuljong för en fylligare smak. Blanda samman kokt ris och ärtpuré i ett bleck. Kör i ånga till ca 80° C. Ta ut blecket och vänd ner riven ost, örtkryddorna och creme fraiche. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Värm eventuellt lite till i ånga. Justera eventuellt konsistensen med vatten.

    Vid servering strösla lite färsk rosmarin över rätten.

    Tips. Servera tillsammans med en färgglad sallad och en syrlig vinaigrette.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    563,50 kcal
  • Energi (kJ)
    2354,28 kJ
  • Fett
    25,16 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,69 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,48 g
  • Mättade fettsyror
    7,92 g
  • Fibrer
    5,22 g
  • Järn
    0,47 mg
  • Kalcium
    144,02 mg
  • Kalium
    100,90 mg
  • Kolesterol
    19,15 mg
  • Kolhydrater
    61,60 g
  • Disackarider
    0,78 g
  • Monosackarider
    3,21 g
  • Sackaros
    0,13 g
  • Magnesium
    15,28 mg
  • Natrium
    509,99 mg
  • Niacin
    0,97 mg
  • Protein
    19,54 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    120,02 g
  • Vitamin B12
    0,31 µg
  • Vitamin B6
    0,16 mg
  • Vitamin C
    5,18 mg
  • Vitamin D
    0,02 µg
  • Vitamin E
    0,26 mg
  • Zink
    1,11 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet