Gnocchi med Pease färs i kryddig tomatsås

Gnocchi med Veggie färs i tomatsås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tillaga gnocchi enligt anvisningar på förpackning och rör samman med sojabönor.

  2. 2.  Fräs vitlök och tomater mjuka tillsammans. Tillsätt krossade tomater, rödvinsvinäger, grönsaksbuljong och chili. Smaksätt med salt och peppar.

  3. 3.  Stek upp Veggie färs enligt anvisning på förpackning och rör samman med tomatsåsen.

    Tips!
    Garnera med hyvlad parmesan, grovmalen vitpeppar och färsk oregano för att få till en lyxigare festmåltid. Gnocchin går bra att byta till annan pastasort om så önskas.

    Veggie färs är ett vegansk alternativ istället för den klassiska nötfärsen. Blir supergott att ha till vilken pastarätt eller lasagnegratäng som helst. Ett grönt val för både vuxna och barn.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    773,31 kcal
  • Energi (kJ)
    3235,49 kJ
  • Fett
    11,61 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,03 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,56 g
  • Mättade fettsyror
    1,14 g
  • Fibrer
    12,88 g
  • Järn
    5,87 mg
  • Kalcium
    176,32 mg
  • Kalium
    973,70 mg
  • Kolhydrater
    124,69 g
  • Disackarider
    1,11 g
  • Monosackarider
    5,80 g
  • Sackaros
    1,14 g
  • Magnesium
    188,53 mg
  • Natrium
    261,57 mg
  • Niacin
    5,48 mg
  • Protein
    34,31 g
  • Riboflavin
    0,38 mg
  • Tiamin
    0,63 mg
  • Vatten
    236,90 g
  • Vitamin B6
    0,56 mg
  • Vitamin C
    45,61 mg
  • Vitamin E
    6,36 mg
  • Zink
    3,32 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet