Grönsakspinnar med gratinerad majs
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 900 g
- Paprika360 g
- Salladslök150 g
- Chili20 g
- Matlagningsgrädde500 g
- Riven ost150 g
- Salt6 g
- Svartpeppar5 g
- Polkabeta600 g
- Salladsmix500 g
- Pumpafrön50 g
TILLAGNING
1. Lägg majs, hackad paprika och strimlad salladslök i en ugnsfast form eller portionsformar.
2. Rör samman chili, grädde, salt och peppar.
3. Häll gräddblandningen över majsen och strö över riven ost.
4. Ställ in i ugnen till den fått fin färg.
5. Tillaga Grönsakspinnar enligt anvisning på förpackningen.
6. Hyvla polkabetor tunt och vänd runt med sallad. Toppa med pumpafrön.
Tips!
Addera lite chipotle-krydda i majsblandningen för en rökigare smak.
Spröda Grönsakspinnar serveras med krämig gratinerad majs. Visst låter det gott? En spännande och lite oväntad lakto-vegetarisk rätt att sätta på menyn!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)444,80 kcal
- Energi (kJ)1860,68 kJ
- Fett21,03 g
- Enkelomättade fettsyror6,44 g
- Fleromättade fettsyror3,11 g
- Mättade fettsyror9,31 g
- Fiber9,98 g
- Järn2,83 mg
- Kalcium275,95 mg
- Kalium1088,98 mg
- Kolesterol78,01 mg
- Kolhydrat41,84 g
- Disackarider11,17 g
- Monosackarider4,17 g
- Sackaros8,74 g
- Magnesium115,22 mg
- Natrium886,30 mg
- Niacin3,20 mg
- Protein17,16 g
- Riboflavin0,36 mg
- Tiamin0,27 mg
- Vatten327,62 g
- Vitamin B120,69 µg
- Vitamin B60,58 mg
- Vitamin C75,58 mg
- Vitamin D0,31 µg
- Vitamin E4,70 mg
- Zink2,70 mg