Grönsakspinnar med gratinerad majs

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Lägg majs, hackad paprika och strimlad salladslök i en ugnsfast form eller portionsformar.

  2. 2. Rör samman chili, grädde, salt och peppar.

  3. 3. Häll gräddblandningen över majsen och strö över riven ost.

  4. 4. Ställ in i ugnen till den fått fin färg.

  5. 5. Tillaga Grönsakspinnar enligt anvisning på förpackningen.

  6. 6. Hyvla polkabetor tunt och vänd runt med sallad. Toppa med pumpafrön.

  7. Tips!

  8. Addera lite chipotle-krydda i majsblandningen för en rökigare smak.

  9. Spröda Grönsakspinnar serveras med krämig gratinerad majs. Visst låter det gott? En spännande och lite oväntad lakto-vegetarisk rätt att sätta på menyn!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    444,80 kcal
  • Energi (kJ)
    1860,68 kJ
  • Fett
    21,03 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,44 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,11 g
  • Mättade fettsyror
    9,31 g
  • Fibrer
    9,98 g
  • Järn
    2,83 mg
  • Kalcium
    275,95 mg
  • Kalium
    1088,98 mg
  • Kolesterol
    78,01 mg
  • Kolhydrater
    41,84 g
  • Disackarider
    11,17 g
  • Monosackarider
    4,17 g
  • Sackaros
    8,74 g
  • Magnesium
    115,22 mg
  • Natrium
    886,30 mg
  • Niacin
    3,20 mg
  • Protein
    17,16 g
  • Riboflavin
    0,36 mg
  • Tiamin
    0,27 mg
  • Vatten
    327,62 g
  • Vitamin B12
    0,69 µg
  • Vitamin B6
    0,58 mg
  • Vitamin C
    75,58 mg
  • Vitamin D
    0,31 µg
  • Vitamin E
    4,70 mg
  • Zink
    2,70 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet