INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gul lök200 g
- Vitlök, klyfta3 st
- Majs5 hg
- Smör30 g
- Tacokryddmix50 g
- Tacosås5 hg
- Grönsaksbuljong, färdig3 dl
- Krossade tomater6 hg
- Kidneybönor4 hg
- 20 st tortillas400 g
- Salladsmix200 g
- Hackad Koriander50 g
- Crème fraiche450 g
- Ost, riven200 g
TILLAGNING
1. Hacka lök och vitlök. Stek några minuter, tillsätt sedan färdig buljong, tacokryddmix och krossade tomater. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt bönorna och låt allt bli varmt.
2. Stek Pease färs enligt anvisning på förpackning och blanda sedan ner tillsammans med ingredienser i steg 1.
3. Värm tortillabröd, fyll med texmexfärsen och servera med crème fraiche, majs, koriander, salsa och lite riven ost.
Tips!
Servera fler grönsaker i skålar som alterntiv så kan matgästerna fylla tortillan med sina favoritgrönsaker.
Servera denna latko-vegetariska rätten på den mexikanska tacobuffén på din restaurang eller som lunch i matsalen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)759,98 kcal
- Energi (kJ)3189,40 kJ
- Fett31,67 g
- Enkelomättade fettsyror6,19 g
- Fleromättade fettsyror1,50 g
- Mättade fettsyror16,77 g
- Fibrer13,14 g
- Järn2,36 mg
- Kalcium285,66 mg
- Kalium780,30 mg
- Kolesterol59,66 mg
- Kolhydrater53,07 g
- Disackarider3,82 g
- Monosackarider5,86 g
- Sackaros2,82 g
- Magnesium63,82 mg
- Natrium841,15 mg
- Niacin2,44 mg
- Protein61,15 g
- Riboflavin0,24 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten283,67 g
- Vitamin B120,35 µg
- Vitamin B60,39 mg
- Vitamin C23,79 mg
- Vitamin D0,10 µg
- Vitamin E2,22 mg
- Zink1,78 mg