Veggie färs moussaka

Veggie färs moussaka

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Aubergine
    5 st
  • Zucchini
    2 kg
  • Olivolja
  • 500 g
  • Gul lök
    200 g
  • Vitlök
    10 g
  • Tomatpuré
    80 g
  • Örtkryddor provencale
    10 g
  • Riven ost
    330 g
  • Krossade tomater
    400 g
  • Crème fraiche
    500 g

TILLAGNING

  1. Stek aubergine och zucchini på hög värme i olja. Fräs lök, vitlök och sojafärs i olja några mintuer.
    Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och örter. Låt sjuda i fem minuter. Smaka av.
    Blanda crème fraice med riven ost.
    Varva alla ingredienserna i en ugnsfast form och avsluta med crème fraiche-blandningen.
    Gratinera i ugn 180˚C i ca 15 minuter.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    425,85 kcal
  • Energi (kJ)
    1781,76 kJ
  • Fett
    27,19 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,25 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,46 g
  • Mättade fettsyror
    15,71 g
  • Fibrer
    12,54 g
  • Järn
    3,20 mg
  • Kalcium
    396,16 mg
  • Kalium
    1070,82 mg
  • Kolesterol
    66,27 mg
  • Kolhydrater
    18,21 g
  • Disackarider
    2,15 g
  • Monosackarider
    12,78 g
  • Sackaros
    1,14 g
  • Magnesium
    144,75 mg
  • Natrium
    535,47 mg
  • Niacin
    3,43 mg
  • Protein
    21,54 g
  • Riboflavin
    0,39 mg
  • Tiamin
    0,40 mg
  • Vatten
    491,60 g
  • Vitamin B12
    0,55 µg
  • Vitamin B6
    0,56 mg
  • Vitamin C
    64,24 mg
  • Vitamin D
    0,11 µg
  • Vitamin E
    4,29 mg
  • Zink
    3,38 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet