Veggie färs moussaka
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Aubergine5 st
- Olivolja
- Zucchini2 kg
- 500 g
- Tomatpuré80 g
- Vitlök10 g
- Gul lök200 g
- Crème fraiche500 g
- Riven ost330 g
- Krossade tomater400 g
- Örtkryddor provencale10 g
TILLAGNING
Stek aubergine och zucchini på hög värme i olja. Fräs lök, vitlök och sojafärs i olja några mintuer.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och örter. Låt sjuda i fem minuter. Smaka av.
Blanda crème fraice med riven ost.
Varva alla ingredienserna i en ugnsfast form och avsluta med crème fraiche-blandningen.
Gratinera i ugn 180˚C i ca 15 minuter.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)425,85 kcal
- Energi (kJ)1781,76 kJ
- Fett27,19 g
- Enkelomättade fettsyror6,25 g
- Fleromättade fettsyror2,46 g
- Mättade fettsyror15,71 g
- Fiber12,54 g
- Järn3,20 mg
- Kalcium396,16 mg
- Kalium1070,82 mg
- Kolesterol66,27 mg
- Kolhydrat18,21 g
- Disackarider2,15 g
- Monosackarider12,78 g
- Sackaros1,14 g
- Magnesium144,75 mg
- Natrium535,47 mg
- Niacin3,43 mg
- Protein21,54 g
- Riboflavin0,39 mg
- Tiamin0,40 mg
- Vatten491,60 g
- Vitamin B120,55 µg
- Vitamin B60,56 mg
- Vitamin C64,24 mg
- Vitamin D0,11 µg
- Vitamin E4,29 mg
- Zink3,38 mg