Pitabröd med Mini Falafel & rödbetor
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- rapsolja40 g
- salt12 g
- svartpeppar11 g
- crème fraiche500 g
- vitlök15 g
- citronsaft50 g
- honung2 msk
- tomat400 g
- salladsmix300 g
- pitabröd800 g
TILLAGNING
1. Lägg rödbetor på ett bleck och vänd runt i rapsolja, salt och peppar. Ställ in i ugnen och rosta på 200 grader i cirka 20 minuter.
2. Rör samman crème fraiche med vitlök, citronsaft, honung samt salt och peppar.
3. Lägg Mini Falafel på ett bleck och tillaga enligt anvisning på förpackningen.
4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen och servera dem med falafel, grönsaker och sås.
Tips!
Inga pitabröd? Använd tortillas!
Servera Mini Falafel på lite nytt sätt med rödbetor och tomat i pitabröd. Ett perfekt alternativ till lunchmenyn och rätten passar både stora och små gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)744,23 kcal
- Energi (kJ)3114,60 kJ
- Fett34,07 g
- Enkelomättade fettsyror11,57 g
- Fleromättade fettsyror4,55 g
- Mättade fettsyror12,16 g
- Fiber14,33 g
- Järn3,04 mg
- Kalcium153,07 mg
- Kalium785,89 mg
- Kolesterol40,20 mg
- Kolhydrat83,04 g
- Disackarider10,40 g
- Monosackarider5,63 g
- Sackaros8,90 g
- Magnesium66,48 mg
- Natrium1343,07 mg
- Niacin1,30 mg
- Protein18,91 g
- Riboflavin0,17 mg
- Tiamin0,24 mg
- Vatten230,44 g
- Vitamin B120,05 µg
- Vitamin B60,45 mg
- Vitamin C14,52 mg
- Vitamin D0,05 µg
- Vitamin E4,22 mg
- Zink1,62 mg