Pitabröd med Mini Falafel & rödbetor

Pitabröd med Mini Falafel & rödbetor

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Lägg rödbetor på ett bleck och vänd runt i rapsolja, salt och peppar. Ställ in i ugnen och rosta på 200 grader i cirka 20 minuter.

  2. 2. Rör samman crème fraiche med vitlök, citronsaft, honung samt salt och peppar.

  3. 3. Lägg Mini Falafel på ett bleck och tillaga enligt anvisning på förpackningen.

  4. 4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen och servera dem med falafel, grönsaker och sås.

  5. Tips!

  6. Inga pitabröd? Använd tortillas!

  7. Servera Mini Falafel på lite nytt sätt med rödbetor och tomat i pitabröd. Ett perfekt alternativ till lunchmenyn och rätten passar både stora och små gäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    744,23 kcal
  • Energi (kJ)
    3114,60 kJ
  • Fett
    34,07 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,57 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,55 g
  • Mättade fettsyror
    12,16 g
  • Fibrer
    14,33 g
  • Järn
    3,04 mg
  • Kalcium
    153,07 mg
  • Kalium
    785,89 mg
  • Kolesterol
    40,20 mg
  • Kolhydrater
    83,04 g
  • Disackarider
    10,40 g
  • Monosackarider
    5,63 g
  • Sackaros
    8,90 g
  • Magnesium
    66,48 mg
  • Natrium
    1343,07 mg
  • Niacin
    1,30 mg
  • Protein
    18,91 g
  • Riboflavin
    0,17 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    230,44 g
  • Vitamin B12
    0,05 µg
  • Vitamin B6
    0,45 mg
  • Vitamin C
    14,52 mg
  • Vitamin D
    0,05 µg
  • Vitamin E
    4,22 mg
  • Zink
    1,62 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet