INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mjölk 3%1 dl
- Bladpersilja1 dl
- Kesella, naturell400 g
- Vispgrädde0,50 dl
- Parmesanost, riven250 g
- Ägg5 st
- Potatis, kokt - i bitar660 g
- Grön garnityrsparris (FINDUS), blancherad360 g
- Gul lök, finskuren - sauterad2 st
- Gröna oliver, i bitar
- Olivolja
- Salt
- Svartpeppar, mald
TILLAGNING
Mixa mjölken med bladpersiljan, blanda med kesella, grädde, parmesan och ägg. Smaka av med salt och peppar.
Fördela potatis, sparris, sauterad lök och oliver i pajskalet.
Slå över äggstanningen och grädda i ugn 150˚ C, 25-30 minuter.
Garnera med hyvlad färsk sparris, parmesanost och bladpersilja smaksatt med olivolja och salt.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)1091,92 kcal
- Energi (kJ)4568,65 kJ
- Fett63,25 g
- Enkelomättade fettsyror18,31 g
- Fleromättade fettsyror4,77 g
- Mättade fettsyror35 g
- Fibrer6,75 g
- Järn3,91 mg
- Kalcium1108,51 mg
- Kalium1330,54 mg
- Kolesterol381,16 mg
- Kolhydrater68,68 g
- Disackarider8,83 g
- Monosackarider3,53 g
- Sackaros1,52 g
- Magnesium118,76 mg
- Natrium1337,66 mg
- Niacin5,76 mg
- Protein59,22 g
- Riboflavin0,99 mg
- Tiamin0,45 mg
- Vatten443,30 g
- Vitamin B123 µg
- Vitamin B60,79 mg
- Vitamin C68,45 mg
- Vitamin D2,10 µg
- Vitamin E8,86 mg
- Zink5,06 mg