Potatis och sparrispaj

Potatis & Sparrispaj

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Mjölk 3%
    1 dl
  • Bladpersilja
    1 dl
  • Kesella, naturell
    400 g
  • Vispgrädde
    0,50 dl
  • Parmesanost, riven
    250 g
  • Ägg
    5 st
  • Potatis, kokt - i bitar
    660 g
  • Grön garnityrsparris (FINDUS), blancherad
    360 g
  • Gul lök, finskuren - sauterad
    2 st
  • Gröna oliver, i bitar
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar, mald

TILLAGNING

  1. Mixa mjölken med bladpersiljan, blanda med kesella, grädde, parmesan och ägg. Smaka av med salt och peppar.

  2. Fördela potatis, sparris, sauterad lök och oliver i pajskalet.
    Slå över äggstanningen och grädda i ugn 150˚ C, 25-30 minuter.
    Garnera med hyvlad färsk sparris, parmesanost och bladpersilja smaksatt med olivolja och salt.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    1091,92 kcal
  • Energi (kJ)
    4568,65 kJ
  • Fett
    63,25 g
  • Enkelomättade fettsyror
    18,31 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,77 g
  • Mättade fettsyror
    35 g
  • Fibrer
    6,75 g
  • Järn
    3,91 mg
  • Kalcium
    1108,51 mg
  • Kalium
    1330,54 mg
  • Kolesterol
    381,16 mg
  • Kolhydrater
    68,68 g
  • Disackarider
    8,83 g
  • Monosackarider
    3,53 g
  • Sackaros
    1,52 g
  • Magnesium
    118,76 mg
  • Natrium
    1337,66 mg
  • Niacin
    5,76 mg
  • Protein
    59,22 g
  • Riboflavin
    0,99 mg
  • Tiamin
    0,45 mg
  • Vatten
    443,30 g
  • Vitamin B12
    3 µg
  • Vitamin B6
    0,79 mg
  • Vitamin C
    68,45 mg
  • Vitamin D
    2,10 µg
  • Vitamin E
    8,86 mg
  • Zink
    5,06 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet