Potatis och sparrispaj

Potatis- & sparrispaj

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Mjölk 3%
    1 dl
  • Kesella, naturell
    400 g
  • Bladpersilja
    1 dl
  • Vispgrädde
    0,50 dl
  • Ägg
    5 st
  • Parmesanost, riven
    250 g
  • Potatis, kokt - i bitar
    660 g
  • Grön garnityrsparris (FINDUS), blancherad
    360 g
  • Gul lök, finskuren - sauterad
    2 st
  • Gröna oliver, i bitar
  • Svartpeppar, mald
  • Olivolja
  • Salt

TILLAGNING

  1. 1. Mixa mjölken med bladpersiljan. Blanda sedan med kesella, grädde, parmesan och ägg. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2. Fördela potatis, sparris, sauterad lök och oliver i pajskalet.

  3. 3. Slå över äggstanningen och grädda i ugn på 150 grader i cirka 25-30 minuter.

  4. 4. Garnera med hyvlad färsk sparris, parmesanost och bladpersilja smaksatt med olivolja och salt.

  5. Tips!

  6. Servera gärna en god grönsallad till.

  7. God paj som går enkelt att göra med Findus pajskal Fiber. Ett ogräddat pajskal som bjuder in till enkel matlagning och stor variation. Fyll med önskade ingredienser, grädda och servera!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    1091,92 kcal
  • Energi (kJ)
    4568,65 kJ
  • Fett
    63,25 g
  • Enkelomättade fettsyror
    18,31 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,77 g
  • Mättade fettsyror
    35 g
  • Fiber
    6,75 g
  • Järn
    3,91 mg
  • Kalcium
    1108,51 mg
  • Kalium
    1330,54 mg
  • Kolesterol
    381,16 mg
  • Kolhydrat
    68,68 g
  • Disackarider
    8,83 g
  • Monosackarider
    3,53 g
  • Sackaros
    1,52 g
  • Magnesium
    118,76 mg
  • Natrium
    1337,66 mg
  • Niacin
    5,76 mg
  • Protein
    59,22 g
  • Riboflavin
    0,99 mg
  • Tiamin
    0,45 mg
  • Vatten
    443,30 g
  • Vitamin B12
    3 µg
  • Vitamin B6
    0,79 mg
  • Vitamin C
    68,45 mg
  • Vitamin D
    2,10 µg
  • Vitamin E
    8,86 mg
  • Zink
    5,06 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet