
Quinoa- och sötpotatisbiffar med krossad potatis
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 820 g
- Krossad potatis
- Dill5 g
- potatis2000 g
- fetaost1000 g
- rapsolja0,50 dl
- Persilja5 g
- Vitlökssås
- vitlök, pressad15 g
- majonnäs8 msk
- salt8 g
- turkisk yoghurt5 dl
- rivet äpple800 g
- svartpeppar4 g
- rivna morötter1200 g
- pumpakärnor, rostade2 dl
TILLAGNING
Tillaga Quinoa- och sötpotatisbiffar enligt anvisning på förpackningen.
Tips!
Toppa rätten med färsk, hackad persilja.
Lättpanerade Quinoa- och sötpotatisbiffar, servera med krossad potatis, fetaost och vitlökssås. Ett bra alternativ till den vegetariska menyn. Passar både stora och små gäster.
Blanda rivna morötter med äpple och strö över rostade pumpakärnor.
Krossad potatis
1. Koka potatisen tills det att den nästan är klar.
2. Lägg sedan potatisen på ett bleck och krossa lite lätt.
3. Blanda olja med dill, persilja och vitlök. Pensla potatisarna med olja och smula över fetaost.
4. In i ugnen på 200 grader tills de är gyllenbruna.
Vitlökssås
Rör samman turkisk yoghurt med majonnäs och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)826,73 kcal
- Energi (kJ)3458,65 kJ
- Fett45,92 g
- Enkelomättade fettsyror12,76 g
- Fleromättade fettsyror10,74 g
- Mättade fettsyror19,49 g
- Fiber11,34 g
- Järn4,42 mg
- Kalcium739,08 mg
- Kalium1578,39 mg
- Kolesterol107,93 mg
- Kolhydrat70 g
- Disackarider9,52 g
- Monosackarider11,04 g
- Sackaros7,63 g
- Magnesium162,51 mg
- Natrium1605,58 mg
- Niacin7,60 mg
- Protein28,18 g
- Riboflavin0,41 mg
- Tiamin0,31 mg
- Vatten498,62 g
- Vitamin B121,54 µg
- Vitamin B61,05 mg
- Vitamin C72,91 mg
- Vitamin D0,18 µg
- Vitamin E6,70 mg
- Zink4,89 mg