Quinoa- och sötpotatisbiffar med krossad potatis

Quinoa- och sötpotatisbiffar med krossad potatis

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tillaga Quinoa- och sötpotatisbiffar enligt anvisning på förpackningen.

  2. Blanda rivna morötter med äpple och strö över rostade pumpakärnor.

  3. Krossad potatis

  4. 1. Koka potatisen tills det att den nästan är klar.

  5. 2. Lägg sedan potatisen på ett bleck och krossa lite lätt.

  6. 3. Blanda olja med dill, persilja och vitlök. Pensla potatisarna med olja och smula över fetaost.

  7. 4. In i ugnen på 200 grader tills de är gyllenbruna.

  8. Vitlökssås

  9. Rör samman turkisk yoghurt med majonnäs och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

  10. Tips!

  11. Toppa rätten med färsk, hackad persilja.

  12. Lättpanerade Quinoa- och sötpotatisbiffar, servera med krossad potatis, fetaost och vitlökssås. Ett bra alternativ till den vegetariska menyn. Passar både stora och små gäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    826,73 kcal
  • Energi (kJ)
    3458,65 kJ
  • Fett
    45,92 g
  • Enkelomättade fettsyror
    12,76 g
  • Fleromättade fettsyror
    10,74 g
  • Mättade fettsyror
    19,49 g
  • Fiber
    11,34 g
  • Järn
    4,42 mg
  • Kalcium
    739,08 mg
  • Kalium
    1578,39 mg
  • Kolesterol
    107,93 mg
  • Kolhydrat
    70 g
  • Disackarider
    9,52 g
  • Monosackarider
    11,04 g
  • Sackaros
    7,63 g
  • Magnesium
    162,51 mg
  • Natrium
    1605,58 mg
  • Niacin
    7,60 mg
  • Protein
    28,18 g
  • Riboflavin
    0,41 mg
  • Tiamin
    0,31 mg
  • Vatten
    498,62 g
  • Vitamin B12
    1,54 µg
  • Vitamin B6
    1,05 mg
  • Vitamin C
    72,91 mg
  • Vitamin D
    0,18 µg
  • Vitamin E
    6,70 mg
  • Zink
    4,89 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet