
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kummin hel2,50 tsk
- Apelsin2,50 st
- Smör75 g
- Salt2,50 tsk
- Svartpeppar1 tsk
- Valnötskrisp
- Valnötter2,50 dl
- Honung0,50 dl
- Grönkål och pepparrotskräm
- Pepparot, riven2 msk
- Crème fraiche2 dl
- Majonnäs2 msk
- Salt1 tsk
- Timjan, färsk30 g
TILLAGNING
Rostade rödbetor med valnötskrisp, grönkål och pepparrotskräm.
Så tillagar du receptet:
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg rödbetor på ett gastronorm bleck. Vänd rödbetor med kummin, rivet apelsinskal och apelsinsaft. Salta och peppra. Klicka på smör och sätt in i ugn ca 20 minuter.
Hacka grovt och rosta valnötter i resten av smöret i en stekpanna. Tillsätt honung. Häll upp allt på ett bakplåtspapper och låt kallna. Strö valnötskrisp över de bakade rödbetorna.
Grönkål och pepparrotskräm
Tina grönkål och krama ur vätskan. Riv pepparrot och blanda sen grönkål och pepparrot med övriga ingredienser. Klicka över rödbetorna och garnera med färsk timjan.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)334,18 kcal
- Energi (kJ)1397,98 kJ
- Fett20,53 g
- Enkelomättade fettsyror4,66 g
- Fleromättade fettsyror5,92 g
- Mättade fettsyror8,59 g
- Fibrer6,50 g
- Järn0,98 mg
- Kalcium108,26 mg
- Kalium710,97 mg
- Kolesterol38,54 mg
- Kolhydrater29,52 g
- Disackarider19 g
- Monosackarider7,35 g
- Sackaros18,35 g
- Magnesium49,12 mg
- Natrium183,75 mg
- Niacin0,75 mg
- Protein4,97 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,09 mg
- Vatten220,91 g
- Vitamin B120,05 µg
- Vitamin B60,20 mg
- Vitamin C33,09 mg
- Vitamin D0,06 µg
- Vitamin E1,56 mg
- Zink1,10 mg