Rödbetor med valnötskrisp och grönkålskräm

Rödbetor med valnötskrisp och grönkålskräm

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Rostade rödbetor med valnötskrisp, grönkål och pepparrotskräm.

  2. Så tillagar du receptet:

  3. Sätt ugnen på 200°C.

  4. Lägg rödbetor på ett gastronorm bleck. Vänd rödbetor med kummin, rivet apelsinskal och apelsinsaft. Salta och peppra. Klicka på smör och sätt in i ugn ca 20 minuter.

  5. Hacka grovt och rosta valnötter i resten av smöret i en stekpanna. Tillsätt honung. Häll upp allt på ett bakplåtspapper och låt kallna. Strö valnötskrisp över de bakade rödbetorna.

  6. Grönkål och pepparrotskräm

  7. Tina grönkål och krama ur vätskan. Riv pepparrot och blanda sen grönkål och pepparrot med övriga ingredienser. Klicka över rödbetorna och garnera med färsk timjan.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    334,18 kcal
  • Energi (kJ)
    1397,98 kJ
  • Fett
    20,53 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,66 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,92 g
  • Mättade fettsyror
    8,59 g
  • Fibrer
    6,50 g
  • Järn
    0,98 mg
  • Kalcium
    108,26 mg
  • Kalium
    710,97 mg
  • Kolesterol
    38,54 mg
  • Kolhydrater
    29,52 g
  • Disackarider
    19 g
  • Monosackarider
    7,35 g
  • Sackaros
    18,35 g
  • Magnesium
    49,12 mg
  • Natrium
    183,75 mg
  • Niacin
    0,75 mg
  • Protein
    4,97 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,09 mg
  • Vatten
    220,91 g
  • Vitamin B12
    0,05 µg
  • Vitamin B6
    0,20 mg
  • Vitamin C
    33,09 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    1,56 mg
  • Zink
    1,10 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet