Rödbetor med valnötskrisp och grönkålskräm

Rödbetor med valnötskrisp och grönkålskräm

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Tips!

  3. Garnera med färsk timjan.

  4. Ugnsrostade rödbetor är aldrig fel att servera på salladsbuffén eller som en sidorätt. Just dessa med grönkål- och pepparrotskräm passar utmärkt både på påskbuffén och julbuffén!

  5. 2. Lägg rödbetor på ett gastronorm bleck. Vänd rödbetor med kummin, rivet apelsinskal och apelsinsaft. Salta och peppra. Klicka på smör och sätt in i ugn i cirka 20 minuter.

  6. 3. Hacka valnötter grovt och rosta sedan i smör i en stekpanna.

  7. 4. Tillsätt honung.

  8. 5. Häll upp allt på ett bakplåtspapper och låt kallna. Strö valnötskrisp över de bakade rödbetorna.

  9. Grönkål- och pepparrotskräm

  10. 1. Tina grönkål och krama ur vätskan.

  11. 2. Riv pepparrot och blanda sen grönkål och pepparrot med övriga ingredienser.

  12. 3. Klicka över rödbetorna.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    334,18 kcal
  • Energi (kJ)
    1397,98 kJ
  • Fett
    20,53 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,66 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,92 g
  • Mättade fettsyror
    8,59 g
  • Fiber
    6,50 g
  • Järn
    0,98 mg
  • Kalcium
    108,26 mg
  • Kalium
    710,97 mg
  • Kolesterol
    38,54 mg
  • Kolhydrat
    29,52 g
  • Disackarider
    19 g
  • Monosackarider
    7,35 g
  • Sackaros
    18,35 g
  • Magnesium
    49,12 mg
  • Natrium
    183,75 mg
  • Niacin
    0,75 mg
  • Protein
    4,97 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,09 mg
  • Vatten
    220,91 g
  • Vitamin B12
    0,05 µg
  • Vitamin B6
    0,20 mg
  • Vitamin C
    33,09 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    1,56 mg
  • Zink
    1,10 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet