Rödbetsbiff med äppelcrème fraiche, pepparrot och bönotto

Rödbetsbiff med bönotto & äppelcrème

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Äppelcrème fraiche med pepparrot
  • Äppelmos
    120 g
  • Pepparrot, riven
    30 g
  • Salt
  • Lätt crème fraiche
    600 g
  • Bönotto
  • Lök gul
    300 g
  • Grönsaksbuljong
    3 dl
  • Matlagningsvin
    2 dl
  • Vitlöksklyftor
    8 g
  • Citronskal
    1,50 g
  • Blandade bönor, naturella konserverade
    1,50 kg
  • Matolja
    50 ml
  • Parmesan, riven al. stark, lagrad,riven
    100 g
  • Salt
  • Peppar

TILLAGNING

  1. Rödbetsbiff
    1. Stek i panna med smör tills den har fått fin färg och 70°C centrumtemperatur har uppnåtts. Alternativt värm enligt anvisning på förpackning.

  2. Äppelcrème med pepparrot
    1. Blanda lätt crème fraiche med äppelmos och pepparrot.

  3. 2. Smaka av med salt

    Bönotto
    1. Fräs lök och vitlök i oljan.

  4. 2. Häll på vinet och buljongen. Låt koka ner till ca hälften.

  5. 3. Tillsätt bönorna och låt puttra i ett par minuter.

  6. 4. Rör sedan ner ost, persilja och eventuellt citronskal. Smaka av med salt och peppar.

    Tips!

  7. Vid servering, riv lite citron- och limeskal över rätten.

  8. Förslag på rätter till en vegetarisk meny? Prova att laga denna lakto-vegetariska rätt med krispiga rödbetsbiffar och en krämig bönotto. Passar såväl till lunch som till middag.

Näringsvärde per portion (400 g)

    Alla näringsvärden

    Energifördelning

    Produkter som inkluderas i receptet