
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Äppelcrème fraiche med pepparrot
- Äppelmos120 g
- Pepparrot, riven30 g
- Salt
- Lätt crème fraiche600 g
- Bönotto
- Lök gul300 g
- Grönsaksbuljong3 dl
- Matlagningsvin2 dl
- Vitlöksklyftor8 g
- Citronskal1,50 g
- Blandade bönor, naturella konserverade1,50 kg
- Matolja50 ml
- Parmesan, riven al. stark, lagrad,riven100 g
- Salt
- Peppar
TILLAGNING
Rödbetsbiff
1. Stek i panna med smör tills den har fått fin färg och 70°C centrumtemperatur har uppnåtts. Alternativt värm enligt anvisning på förpackning.Äppelcrème med pepparrot
1. Blanda lätt crème fraiche med äppelmos och pepparrot.2. Smaka av med salt
Bönotto
1. Fräs lök och vitlök i oljan.2. Häll på vinet och buljongen. Låt koka ner till ca hälften.
3. Tillsätt bönorna och låt puttra i ett par minuter.
4. Rör sedan ner ost, persilja och eventuellt citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Tips!Vid servering, riv lite citron- och limeskal över rätten.
Förslag på rätter till en vegetarisk meny? Prova att laga denna lakto-vegetariska rätt med krispiga rödbetsbiffar och en krämig bönotto. Passar såväl till lunch som till middag.