Saffransdoftande Quornbitar

Saffransdoftande Quornbitar

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Saffransdoftande Quornbitar med fänkål och äpple

  2. Sätt ugnen på ånga och lägg upp broccoli på ett Gastronorm bleck. Ångvärm i ca 8-10 minuter.

  3. Skala och hacka lök och skiva fänkål tunnt på mandolin. Fräs i olja och salta och peppra. Ta ut broccoli ur ugnen och blanda i fänkål och lök. Låt svalna.

  4. Fräs Quornbitarna i olja med saffran. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

  5. Blanda upp broccoliblandningen med sallad och lägg på ett fat. Lägg på Quornbitarna och toppa med tärnat äpple, granatäpplekärnor och hackad persilja.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    210,79 kcal
  • Energi (kJ)
    882,15 kJ
  • Fett
    7,48 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,68 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,69 g
  • Mättade fettsyror
    1,11 g
  • Fibrer
    10,91 g
  • Järn
    1,76 mg
  • Kalcium
    90,54 mg
  • Kalium
    506,37 mg
  • Kolhydrater
    11,35 g
  • Disackarider
    0,98 g
  • Monosackarider
    5,59 g
  • Sackaros
    0,98 g
  • Magnesium
    64,28 mg
  • Natrium
    411,51 mg
  • Niacin
    1 mg
  • Protein
    19,14 g
  • Riboflavin
    0,43 mg
  • Tiamin
    1,53 mg
  • Vatten
    245,90 g
  • Vitamin B12
    0,36 µg
  • Vitamin B6
    0,26 mg
  • Vitamin C
    49,90 mg
  • Vitamin E
    2,43 mg
  • Zink
    10,03 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet