Spaghetti bolognese med Pease

Spaghetti Bolognese med Pease

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Portionera ut Pease färs på ett bleck, ringla över olja och rör runt. Tillaga i varmluftsugn i 180°C i cirka 10 minuter.

  2. 2. Fräs upp köksmästarblandning i en het stekpanna och smaksätt med oregano och salt.

  3. 3. Tillsätt krossad tomat, grönsaksbuljong och låt koka upp.

  4. 4. Avsluta med att tillsätta Pease färsen och smaka av med salt och peppar.

  5. 5. Servera med spaghetti och toppa med oregano.

    Tips!
    Krydda upp med chili för att få en extra hetta. Såklart går det lika bra att använda pasta penne som spagetti, ta det som skafferiet erbjuder.

    Spagetti med köttfärssås är mångas favoriträtt! Bjud på vår vegetariska Spaghetti Bolognese med vegansk Pease Färs nästa gång, så fler kan njuta av vardagshjälten!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    538,70 kcal
  • Energi (kJ)
    2263,02 kJ
  • Fett
    11,89 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,27 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,90 g
  • Mättade fettsyror
    1,45 g
  • Fibrer
    5,57 g
  • Järn
    1,68 mg
  • Kalcium
    55,11 mg
  • Kalium
    419,11 mg
  • Kolhydrater
    55,89 g
  • Disackarider
    1,25 g
  • Monosackarider
    1,50 g
  • Sackaros
    1,25 g
  • Magnesium
    54,89 mg
  • Natrium
    691,65 mg
  • Niacin
    1,94 mg
  • Protein
    47,91 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,15 mg
  • Vatten
    162,66 g
  • Vitamin B6
    0,16 mg
  • Vitamin C
    10,12 mg
  • Vitamin E
    2,55 mg
  • Zink
    0,97 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet