Vegansk burgare med tomat, gurka & majo
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- majonnäs300 g
- crème fraiche150 g
- chilisås150 g
- smörgåsgurka finhackad150 g
- Chili10 g
- svartpeppar7 g
- salladsmix600 g
- gurka500 g
- tomat500 g
- ketchup300 g
- pommes frites1750 g
TILLAGNING
1. Tillaga Vegansk burgare enligt anvisning på förpackningen.
2. Tillaga pommes frites enligt anvisning på förpackningen. Krydda sedan med salt.
Majonnäs
1. Blanda ihop majonnäs med ketchup, smörgåsgurka, chili och svartpeppar. Smaka av.
Montera ihop burgarna med ketchup, sallad, tomat, gurka och dressing.
Tips!
Duka upp tillbehören som en buffé så kan gästerna välja själva.
Vegansk burgare gjord på ärtprotein. Serveras med traditionella tillbehör för att enkelt kunna passa många matgäster. Servera i såväl skolmatsalen som på lunchmenyn!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)1119,60 kcal
- Energi (kJ)4684,84 kJ
- Fett60,23 g
- Enkelomättade fettsyror14,68 g
- Fleromättade fettsyror20,68 g
- Mättade fettsyror11,76 g
- Fiber13,23 g
- Järn2,67 mg
- Kalcium114,58 mg
- Kalium1516,73 mg
- Kolesterol48,49 mg
- Kolhydrat98,15 g
- Disackarider7,80 g
- Monosackarider9,56 g
- Sackaros6,48 g
- Magnesium101,96 mg
- Natrium798,30 mg
- Niacin8,39 mg
- Protein39,99 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten320,47 g
- Vitamin B120,40 µg
- Vitamin B60,74 mg
- Vitamin C28,12 mg
- Vitamin D0,18 µg
- Vitamin E6,78 mg
- Zink1,66 mg