Vegansk burgare med tomat, gurka & majo

Vegansk burgare med tomat, gurka & majo

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 1 kg
  • majonnäs
    300 g
  • crème fraiche
    150 g
  • chilisås
    150 g
  • smörgåsgurka finhackad
    150 g
  • Chili
    10 g
  • svartpeppar
    7 g
  • salladsmix
    600 g
  • gurka
    500 g
  • tomat
    500 g
  • ketchup
    300 g
  • pommes frites
    1750 g

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga Vegansk burgare enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2. Tillaga pommes frites enligt anvisning på förpackningen. Krydda sedan med salt.

  3. Majonnäs

  4. 1. Blanda ihop majonnäs med ketchup, smörgåsgurka, chili och svartpeppar. Smaka av.

  5. Montera ihop burgarna med ketchup, sallad, tomat, gurka och dressing.

  6. Tips!

  7. Duka upp tillbehören som en buffé så kan gästerna välja själva.

  8. Vegansk burgare gjord på ärtprotein. Serveras med traditionella tillbehör för att enkelt kunna passa många matgäster. Servera i såväl skolmatsalen som på lunchmenyn!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    1119,60 kcal
  • Energi (kJ)
    4684,84 kJ
  • Fett
    60,23 g
  • Enkelomättade fettsyror
    14,68 g
  • Fleromättade fettsyror
    20,68 g
  • Mättade fettsyror
    11,76 g
  • Fiber
    13,23 g
  • Järn
    2,67 mg
  • Kalcium
    114,58 mg
  • Kalium
    1516,73 mg
  • Kolesterol
    48,49 mg
  • Kolhydrat
    98,15 g
  • Disackarider
    7,80 g
  • Monosackarider
    9,56 g
  • Sackaros
    6,48 g
  • Magnesium
    101,96 mg
  • Natrium
    798,30 mg
  • Niacin
    8,39 mg
  • Protein
    39,99 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,21 mg
  • Vatten
    320,47 g
  • Vitamin B12
    0,40 µg
  • Vitamin B6
    0,74 mg
  • Vitamin C
    28,12 mg
  • Vitamin D
    0,18 µg
  • Vitamin E
    6,78 mg
  • Zink
    1,66 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet