Veggie korv med potatis- & blomkålssallad
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1,20 kg
- POTATIS & BLOMKÅLSSALLAD
- Potatis, kokt750 g
- Blomkål750 g
- Gräddfil3,50 dl
- Dijonsenap2 msk
- Gräslök2 dl
- ev toppa med 1dl kapris/20 port
- salt och peppar
- KETCHUP
- Tomater, grovt skurna300 g
- Tomater, semitorkade300 g
- Socker1 dl
- Tomatpuré100 g
- Sambal Oelek0,50 g
- Salt1 tsk
- Svartpeppar1 tsk
- Paprikapulver0,50 g
TILLAGNING
Potatis- och blomkålssallad
Servera gärna en grönsallad till.
Lakto-vegetarisk korvrätt med sojabaserad Veggie korv, god potatis- och blomkålssallad samt egengjord ketchup. En bra rätt att servera till många hungriga gäster på lunchserveringen.
Ett gott, nyttigt och grönt alternativ gjort på soja
1. Hacka blomkål i mindre bitar och blanda med kokt potatis.
2. Blanda gräddfil, dijonsenap, gräslök, salt och peppar och eventuellt hackad kapris.
3. Tillsätt blomkål och potatis samt blanda till en sallad.
Ketchup
1. Blanda alla ingredienser i en gryta och koka i cirka 45 minuter. Rör om då och då så det inte bränns vid.
2. Mixa slät och ställ i kyl innan servering.
Tillaga Veggie korven enligt anvisning på förpackningen.
Tips!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)494,31 kcal
- Energi (kJ)2068,32 kJ
- Fett24,25 g
- Enkelomättade fettsyror5,40 g
- Fleromättade fettsyror9,70 g
- Mättade fettsyror4,70 g
- Fiber16,64 g
- Järn3,61 mg
- Kalcium166,54 mg
- Kalium1659,45 mg
- Kolesterol12,58 mg
- Kolhydrat34 g
- Disackarider11,36 g
- Monosackarider11,27 g
- Sackaros9,29 g
- Magnesium104,83 mg
- Natrium2392,28 mg
- Niacin4,60 mg
- Protein27,05 g
- Riboflavin0,39 mg
- Tiamin0,19 mg
- Vatten278,20 g
- Vitamin B120,08 µg
- Vitamin B60,87 mg
- Vitamin C110,80 mg
- Vitamin D0,03 µg
- Vitamin E13,38 mg
- Zink1,81 mg