Veggie korv med potatis- och blomkålssallad och hemlagad ketchup

Veggie korv med potatis- & blomkålssallad

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • POTATIS & BLOMKÅLSSALLAD
  • Potatis, kokt
    750 g
  • Blomkål
    750 g
  • Gräddfil
    3,50 dl
  • Dijonsenap
    2 msk
  • ev toppa med 1dl kapris/20 port
  • salt och peppar
  • KETCHUP
  • Tomater, grovt skurna
    300 g
  • Tomater, semitorkade
    300 g
  • Socker
    1 dl
  • Salt
    1 tsk
  • Tomatpuré
    100 g
  • Svartpeppar
    1 tsk
  • Sambal Oelek
    0,50 g
  • Paprikapulver
    0,50 g

TILLAGNING

  1. Potatis- och blomkålssallad

  2. Servera gärna en grönsallad till.

  3. Lakto-vegetarisk korvrätt med sojabaserad Veggie korv, god potatis- och blomkålssallad samt egengjord ketchup. En bra rätt att servera till många hungriga gäster på lunchserveringen.

  4. Ett gott, nyttigt och grönt alternativ gjort på soja

  5. 1. Hacka blomkål i mindre bitar och blanda med kokt potatis.

  6. 2. Blanda gräddfil, dijonsenap, gräslök, salt och peppar och eventuellt hackad kapris.

  7. 3. Tillsätt blomkål och potatis samt blanda till en sallad.

  8. Ketchup

  9. 1. Blanda alla ingredienser i en gryta och koka i cirka 45 minuter. Rör om då och då så det inte bränns vid.

  10. 2. Mixa slät och ställ i kyl innan servering.

  11. Tillaga Veggie korven enligt anvisning på förpackningen.

  12. Tips!

Näringsvärde per portion (400 g)

    Alla näringsvärden

    Energifördelning

    Produkter som inkluderas i receptet