Vegobullar & wokgrönsaker i röd curry
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Röd curry
- kokosmjölk1000 g
- röd curry4 msk
- honung2 msk
- fisksås2 msk
- limesaft1 msk
- Kålsallad
- spetskål, strimlad200 g
- färsk grönkål200 g
- sesamolja2 msk
- salladslök, strimlad150 g
- fisksås1 msk
- risvinäger5 msk
- limesaft3 msk
- sesamfrön, svarta27 g
- ris630 g
TILLAGNING
Röd curry
1. Koka upp kokosmjölk med röd curry, honung, fisksås och limesaft.
2. Lägg wokgrönsaker på ett bleck och ställ in i ugnen för att tina.
3. Rör ner wokgrönsakerna i curryn tillsammans med vegobullarna.
Kålsallad
1. Blanda grönkål, spetskål och salladslök med sesamolja, risvinäger och limesaft. Toppa med svarta sesamfrön.
Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
Tips!
Det går även bra att använda Wokgrönsaker Thai i denna rätt.
Smakrik röd curry med wokgrönsaker, ris och vegobullar gjorda på ärtprotein. En smarrig vegansk rätt som passar perfekt både i skolmatsalen som i lunchmatsalen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)850,24 kcal
- Energi (kJ)3557,46 kJ
- Fett41,90 g
- Enkelomättade fettsyror4,36 g
- Fleromättade fettsyror3,03 g
- Mättade fettsyror21,67 g
- Fiber12,19 g
- Järn4,03 mg
- Kalcium249,72 mg
- Kalium843,97 mg
- Kolesterol2,40 mg
- Kolhydrat70,02 g
- Disackarider5,21 g
- Monosackarider7,50 g
- Sackaros5,04 g
- Magnesium100,32 mg
- Natrium610,73 mg
- Niacin5,05 mg
- Protein42,17 g
- Riboflavin0,16 mg
- Tiamin0,32 mg
- Vatten244,36 g
- Vitamin B120,07 µg
- Vitamin B60,64 mg
- Vitamin C42,62 mg
- Vitamin E2,36 mg
- Zink2,04 mg