INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gul lök100 g
- 1,20 kg
- Fänkål, färsk150 g
- Rapsolja0,50 dl
- Vatten2,50 dl
- Saffran0,50 g
- Salt
- Salladsmix200 g
- Svartpeppar från kvarn
- Äpple120 g
- Granatäpple2 st
- Bladpersilja35 g
TILLAGNING
1. Sätt ugnen på ånga och lägg upp broccoli på ett Gastronorm bleck. Ångvärm i ca 8-10 minuter.
2. Hacka lök och skiva fänkål tunnt på mandolin. Fräs i olja och salta och peppra.
3. Ta ut broccoli ur ugnen och blanda i fänkål och lök. Låt svalna.
4. Fräs kycklingen snabbt i olja med saffran. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
5. Blanda upp broccoliblandningen med sallad och lägg på ett fat.
6. Lägg på kyckligen och toppa med tärnat äpple och granatäpplekärnor.
Tips!
Toppa med hackad persilja.
Servera kyckling på julbordet, ett bra alternativ till rött kött. Stek kycklingen snabbt i saffran för att få den rätta julsmaken. Äpplet och granatäpplekärnorna bidrar också till juliga smaker.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)246,79 kcal
- Energi (kJ)1032,75 kJ
- Fett7,96 g
- Enkelomättade fettsyror4,02 g
- Fleromättade fettsyror2,12 g
- Mättade fettsyror1,28 g
- Fiber5,15 g
- Järn1,48 mg
- Kalcium63,19 mg
- Kalium785,97 mg
- Kolesterol81,60 mg
- Kolhydrat5,35 g
- Disackarider0,98 g
- Monosackarider4,63 g
- Sackaros1,02 g
- Magnesium60,08 mg
- Natrium395,92 mg
- Niacin16,24 mg
- Protein35,66 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,32 mg
- Vatten240,05 g
- Vitamin B120,22 µg
- Vitamin B60,89 mg
- Vitamin C49,90 mg
- Vitamin D0,76 µg
- Vitamin E3,39 mg
- Zink1,43 mg