Wok med Pease och risnudlar

Wok med kyckling och risnudlar

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Kärna ur paprika och strimla den. Skär broccoli i små buketter.

  2. 2. Koka nudlar efter anvisning på förpackning. Tänk på att inte låta de bli överkokta, låt dem gärna få ett tuggmotstånd.

  3. 3.  Blanda ingredienserna till kryddsåsen.

  4. 4.  Bryn grönsakerna i rapsolja under några minuter i en wokpanna eller stor teflonpanna.

  5. 5.  Tillsätt kycklingen, kryddsåsen och buljong. Låt puttra långsamt på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett gott tuggmotstånd.

  6. 6.  Skölj av nudlarna hastigt under kranen och lägg sedan i dem i woken. Häll över fisksåsen och sesamoljan. Rör om så att nudlarna blandas med de övriga ingredienserna och värms upp. Servera direkt.

    Tips!
    Toppa gärna med lite färsk koriander.

  7. Denna smarriga rätt med kycklingstrimlor passar såväl på den asiatiska buffén som på lunchbuffén. Enkel att tillaga och att servera till många gäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    458,39 kcal
  • Energi (kJ)
    1918,01 kJ
  • Fett
    4,97 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,76 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,45 g
  • Mättade fettsyror
    1,25 g
  • Fibrer
    3,58 g
  • Järn
    2,10 mg
  • Kalcium
    116,63 mg
  • Kalium
    883,64 mg
  • Kolesterol
    88,40 mg
  • Kolhydrater
    57,51 g
  • Disackarider
    1,28 g
  • Monosackarider
    7,84 g
  • Sackaros
    1,19 g
  • Magnesium
    81,67 mg
  • Natrium
    1245,90 mg
  • Niacin
    18,11 mg
  • Protein
    42,80 g
  • Riboflavin
    0,29 mg
  • Tiamin
    0,39 mg
  • Vatten
    307,53 g
  • Vitamin B12
    0,23 µg
  • Vitamin B6
    1,05 mg
  • Vitamin C
    103,04 mg
  • Vitamin D
    0,82 µg
  • Vitamin E
    2,97 mg
  • Zink
    2,16 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet