
Broccoli- och ostsoppa
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gul lök1 st
- Vitlöksklyfta1 st
- 1 kg
- Rapsolja2 msk
- Mjölk5 dl
- Vispgrädde5 dl
- Grönsaksfond2 msk
- Riven ost500 g
- Salt peppar
- Maizena
- Topping
- Krutonger300 g
- Rostade rapsfrö eller pumpafrö100 g
TILLAGNING
- 1. Stek finhackad lök och vitlök lätt i lite olja. 
- 2. Tillsätt broccolipuré, mjölk , grädde och grönsaksbuljong. 
- 3. Låt soppan koka upp och rör i ost tills det smälter. 
- 4. Red av soppan med maizena samt smaka av med salt och peppa. 
- 5. Toppa soppan med krutonger och eventuellt med rostade rapsfrön eller blå vallmofrön. 
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)602,48 kcal
- Energi (kJ)2520,78 kJ
- Fett43,55 g
- Enkelomättade fettsyror11,98 g
- Fleromättade fettsyror3,82 g
- Mättade fettsyror24,09 g
- Fiber4,79 g
- Järn3,20 mg
- Kalcium532,27 mg
- Kalium554,21 mg
- Kolesterol101,38 mg
- Kolhydrat26,42 g
- Disackarider4,94 g
- Monosackarider1,94 g
- Sackaros0,49 g
- Magnesium123,37 mg
- Natrium423,69 mg
- Niacin1,92 mg
- Protein24,82 g
- Riboflavin0,37 mg
- Tiamin0,23 mg
- Vatten208,33 g
- Vitamin B121,23 µg
- Vitamin B60,31 mg
- Vitamin C57,18 mg
- Vitamin D0,65 µg
- Vitamin E5,71 mg
- Zink3,59 mg

 
		 
		