Grönsakssoppa med het morotscrème

Grönsakssoppa med het morotscréme

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Soppa

  2. Koka tärnad potatis mjuk och tillsätt palsternackspuré, buljong och mjölk. Red med maizena och sjud cirka 3-5 minuter.

  3. Tillsätt grädde och låt sjuda ytterliggare några minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    163,93 kcal
  • Energi (kJ)
    685,89 kJ
  • Fett
    9,45 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,32 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,35 g
  • Mättade fettsyror
    5,92 g
  • Fibrer
    2,09 g
  • Järn
    0,43 mg
  • Kalcium
    120,60 mg
  • Kalium
    383,97 mg
  • Kolesterol
    26,64 mg
  • Kolhydrater
    14,47 g
  • Disackarider
    5,87 g
  • Monosackarider
    1,14 g
  • Sackaros
    2,06 g
  • Magnesium
    24,06 mg
  • Natrium
    351,51 mg
  • Niacin
    2,20 mg
  • Protein
    4,32 g
  • Riboflavin
    0,20 mg
  • Tiamin
    0,16 mg
  • Vatten
    256,33 g
  • Vitamin B12
    0,45 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    23,53 mg
  • Vitamin D
    0,44 µg
  • Vitamin E
    0,72 mg
  • Zink
    0,59 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet