Majs och morotssoppa med ingefära och örtolja

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Majs- och morotssoppa

  2. Koka upp alla ingredienser till soppan. Vispa ner Berikning Majsvälling. Red av till önskad konsistens och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
    Servera soppan och ringla på olivolja/örtolja.

  3. Grov patékonsistens: enligt recept.

  4. Timbalkonsistens: enligt recept. Servera med Brödtimbal, Findus 96008767.

  5. Gelékonsistens: enligt recept. Förtjocka soppan med Thick & Easy™, Findus 96012898. Servera med geléad smörgås, se MRS.

  6. Flytande konsistens: enligt recept.

  7. MRS=Mätt Rätt & Slätt.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    311,87 kcal
  • Energi (kJ)
    1301,39 kJ
  • Fett
    21,11 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,40 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,44 g
  • Mättade fettsyror
    6,99 g
  • Fibrer
    4,14 g
  • Järn
    1,74 mg
  • Kalcium
    175,78 mg
  • Kalium
    392,06 mg
  • Kolesterol
    22 mg
  • Kolhydrater
    22,37 g
  • Disackarider
    8,82 g
  • Monosackarider
    3,31 g
  • Sackaros
    3,13 g
  • Magnesium
    31,66 mg
  • Natrium
    836,39 mg
  • Niacin
    2,42 mg
  • Protein
    6,51 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    220,37 g
  • Vitamin B12
    0,37 µg
  • Vitamin B6
    0,27 mg
  • Vitamin C
    26,87 mg
  • Vitamin D
    1,74 µg
  • Vitamin E
    5,35 mg
  • Zink
    0,78 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet