INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Chili, hackad10 g
- Vitlök, hackad10 g
- Ingefära, riven10 g
- Matolja15 g
TILLAGNING
Värm béarnaisesåsen. Fräs chili och vitlök mjuk i lite olja, dra åt sidan. Vispa ner chili och vitlök i såsen. Smaka av med ingefära.
Tips: Pressa i färsk lime för mer syra. Såsen passar bra till fågel.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)263,75 kcal
- Energi (kJ)1103,55 kJ
- Fett28,73 g
- Enkelomättade fettsyror16,46 g
- Fleromättade fettsyror7,62 g
- Mättade fettsyror3,16 g
- Fiber0,07 g
- Järn0,32 mg
- Kalcium17,25 mg
- Kalium27,87 mg
- Kolesterol76,36 mg
- Kolhydrat1,05 g
- Disackarider0,08 g
- Monosackarider0,18 g
- Sackaros0,04 g
- Magnesium3,22 mg
- Natrium129,45 mg
- Niacin0,03 mg
- Protein1,36 g
- Riboflavin0,04 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten21,54 g
- Vitamin B120,24 µg
- Vitamin B60,02 mg
- Vitamin C4,10 mg
- Vitamin D1,44 µg
- Vitamin E7,97 mg
- Zink0,29 mg