INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Botten:
- Digestivekex15 st
- Smör125 g
- Fyllning:
- Färskost400 g
- Socker1 dl
- Vaniljsocker1 tsk
- Ägg4 st
- Topping:
- 0,50 msk
- Gräddfil3 dl
- Vaniljsocker1 tsk
- Socker1 msk
TILLAGNING
Botten:
3. Sätt i ugn 175°C ca 5-7 minuter. Ta ut och låt svalna.
Tips!
Till timbalkonsistens, byt ut botten till finriven brödtimbal och tryck ut i botten.1. Krossa kexen fint.
2. Smält smöret och blanda med smulorna.
3. Tryck ut i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sätt i kylen och låt stelna, ca 10 minuter.
Fyllning:1. Vispa färskost, socker, vaniljsocker och vispa ner ett ägg i
taget till en slät konsistens.2. Till sist vispa ner tinad blåbärspuré.
3. Häll smeten i formen och sätt i ugn 175°C, ca 30-35 minuter. Ta ut och låt svalna något.
Topping:1. Tina blåbärspuré och vispa i Thick & Easy™.
2. Blanda gräddfil, vaniljsocker och socker. Bred på kakan och
klicka ut blåbärspuré och dra ut den till mönster med en gaffel.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)364,95 kcal
- Energi (kJ)1527,03 kJ
- Fett26,43 g
- Enkelomättade fettsyror7,20 g
- Fleromättade fettsyror1,56 g
- Mättade fettsyror15,69 g
- Fiber1,42 g
- Järn0,79 mg
- Kalcium82,46 mg
- Kalium140,41 mg
- Kolesterol132,12 mg
- Kolhydrat25,02 g
- Disackarider13,22 g
- Monosackarider1,70 g
- Sackaros11,42 g
- Magnesium13,90 mg
- Natrium298,98 mg
- Niacin0,45 mg
- Protein6,61 g
- Riboflavin0,20 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten80,41 g
- Vitamin B120,45 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C1,25 mg
- Vitamin D0,41 µg
- Vitamin E2,29 mg
- Zink0,74 mg