Mandelrutor med jordgubbsmousse
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mandelbotten
- Mandelmassa150 g
- Smör60 g
- Ägg2 st
- Mjölk3 msk
- Vetemjöl1 dl
- Bakpulver1 tsk
- Jordgubbsmousse
- Gelatinblad6 g
- Socker1 dl
- Matyoghurt200 g
- Vispgrädde4,50 dl
- Garnering
- Färska jordgubbar/jordgubbspuré
- Citronmeliss
TILLAGNING
Mandelbotten
1. Riv mandelmassa och rör smidigt med smör. Tillsätt äggen samtmjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.2. Fördela i smorda bleck eller formar. Grädda i kombiugn 160° C, ca 15 min. Låt kakan kallna.
Jordgubbsmousse
1. Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Blanda puré, socker och matyoghurt. OBS ingredienserna skall vara rumstempererade.2. Blanda i det smälta gelatinet. Vispa grädden och vänd ner i blandningen. Bred massan över botten. Låt stelna i kyl. Alternativ Fruktmousse (se recept sid 175 i MRS eller sök recept på vår hemsida).
Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut mandelbotten. Ev ersätt botten med pannkaksplätt.
Gelékonsistens: Se timbalkonsistens.
Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176) använd jordgubbspuré. Servera med vispad grädde.
TIPS!
Dekorera med jordgubbar/jordgubbspuré och citronmeliss.Bakelse som passar för alla tillfällen! Mandebotten som täcks med en fantastiskt god jordgubbsmousse. Kakan går lätt att anpassa för både timbal- och gelékonsistens.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)388,55 kcal
- Energi (kJ)1625,78 kJ
- Fett29,26 g
- Enkelomättade fettsyror8,80 g
- Fleromättade fettsyror1,61 g
- Mättade fettsyror16,46 g
- Fiber1,22 g
- Järn0,64 mg
- Kalcium137,21 mg
- Kalium182,10 mg
- Kolesterol112,36 mg
- Kolhydrat25,49 g
- Disackarider18,21 g
- Monosackarider1,95 g
- Sackaros16,02 g
- Magnesium32,73 mg
- Natrium130,67 mg
- Niacin0,43 mg
- Protein5,88 g
- Riboflavin0,19 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten79,85 g
- Vitamin B120,41 µg
- Vitamin B60,07 mg
- Vitamin C15,54 mg
- Vitamin D0,30 µg
- Vitamin E3,25 mg
- Zink0,73 mg