Morotspannacotta med Limesocker
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vispgrädde5 dl
- Gelatinblad15 g
- Mjölk2 dl
- Strösocker0,50 dl
- Vaniljsocker2 tsk
- Lime och apelsinsocker
- Strösocker1 dl
- Limeskal, rivet1 st
TILLAGNING
Morotspannacotta
1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 min. Koka upp grädde. Tag från värmen.2. Tillsätt gelatinet under omrörning. Tillsätt tinad morotspuré, mjölk, socker och vaniljsocker.
3. Häll upp i portionsformar el form och låt stelna några timmar i kyl.
Lime och apelsinsocker
1. Riv skalet av lime och blanda med socker.TIPS!
Sockret kan behövas blandas lite i omgångar, då det finns fukt i citrusskalen som gör att sockret kan stelna.
Testa vårt goda recept på morotspannacotta som toppas med ett härligt limesocker. Det blir ljuvligt gott tillsammans.30 portionerär lagom till ett G-N bleck.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)276,78 kcal
- Energi (kJ)1157,92 kJ
- Fett20,55 g
- Enkelomättade fettsyror5,10 g
- Fleromättade fettsyror0,56 g
- Mättade fettsyror13,11 g
- Fiber1,25 g
- Järn0,16 mg
- Kalcium77,45 mg
- Kalium195,39 mg
- Kolesterol58,70 mg
- Kolhydrat19,34 g
- Disackarider16,76 g
- Monosackarider1,64 g
- Sackaros14,44 g
- Magnesium10,86 mg
- Natrium36,16 mg
- Niacin0,45 mg
- Protein3,45 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten96,18 g
- Vitamin B120,30 µg
- Vitamin B60,10 mg
- Vitamin C4,80 mg
- Vitamin D0,25 µg
- Vitamin E0,82 mg
- Zink0,33 mg