Pepparkaksparfait med Hallonsås Suprise
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mörk sirap3 msk
- Ingefära, malen1 tsk
- Kanel, malen1 tsk
- Nejlika, mald4 g
- Ägg5 st
- Florsocker1 dl
- Vispgrädde5 dl
- Gelatin, blad3,20 g
- Hallonsås à 0,5 dl
- Vaniljsocker25 g
- Vispgrädde0,75 dl
- Socker0,25 dl
- Crème fraiche75 g
TILLAGNING
Pepparkaksparfait
1. Blötlägg gelatinbladen, 5 min i kallt vatten. Koka upp sirap och kryddorna, tillsätt gelatinbladen under omrörning. Låt kallna.2. Vispa ägg och florsocker pösigt och blanda i kryddorna. Vispa grädde och vänd i kvarg och blanda med äggblandningen. Frys i flerportions- eller portionsformar.
Hallonsås
1. Vispa grädden. Blanda försiktigt tinad Hallonpuré, vispgrädde och crème fraiche. Smaksätt med socker och vaniljsocker.Grov pate : Se ovan
Timbalkonsistens: Se ovan
Gelekonsistens: Fruktsoppa se MRS
En perfekt juldessert! Pepparkaksparfait med en väldigt god och smakfull hallonsås surprise. Servera på fina tallrika med hallon, citronmeliss och krossade pepparkakor.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)347 kcal
- Energi (kJ)1451,90 kJ
- Fett27,90 g
- Enkelomättade fettsyror7,39 g
- Fleromättade fettsyror1,12 g
- Mättade fettsyror16,76 g
- Fiber0,74 g
- Järn0,76 mg
- Kalcium67 mg
- Kalium148,68 mg
- Kolesterol173,10 mg
- Kolhydrat18,84 g
- Disackarider14,70 g
- Monosackarider3,53 g
- Sackaros13,02 g
- Magnesium13,32 mg
- Natrium121,95 mg
- Niacin0,13 mg
- Protein5,50 g
- Riboflavin0,21 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten77,72 g
- Vitamin B120,65 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C5,23 mg
- Vitamin D0,49 µg
- Vitamin E2,59 mg
- Zink0,64 mg