Ris à la malta med hallon

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Vispa grädden tills den blir lättvispad och blanda med risgrynsgröt.

  2. 2. Vänd runt hallonpurén i gröten så att den marmoreras.

  3. 3. Krossa pepparkakorna och lägg på toppen.

  4. Tips!

  5. Byt ut den traditionella ris à la maltan i jul och prova att addera nya smaker som hallon och pepparkaka!

  6. Vår hallonpuré på finpasserade hallon ger en frisk och härlig smak till den goda julklassikern, ris à la malta. Att dessutom addera pepparkakor ger denna juldessert ännu mer smak av jul.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    257,30 kcal
  • Energi (kJ)
    1063,68 kJ
  • Fett
    16,53 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,03 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,58 g
  • Mättade fettsyror
    10,08 g
  • Fibrer
    0,60 g
  • Järn
    0,20 mg
  • Kalcium
    28,26 mg
  • Kalium
    72,96 mg
  • Kolesterol
    36,54 mg
  • Kolhydrater
    22,67 g
  • Disackarider
    6,30 g
  • Monosackarider
    0,72 g
  • Sackaros
    5,49 g
  • Magnesium
    8,05 mg
  • Natrium
    110,80 mg
  • Niacin
    0,62 mg
  • Protein
    3,63 g
  • Riboflavin
    0,06 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    25,55 g
  • Vitamin B12
    0,11 µg
  • Vitamin B6
    0,02 mg
  • Vitamin C
    2,62 mg
  • Vitamin D
    0,18 µg
  • Vitamin E
    0,67 mg
  • Zink
    0,26 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet