INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vispgrädde300 g
- Färdig risgrynsgröt700 g
- Vaniljsocker5 g
- Pepparkakor150 g
TILLAGNING
1. Vispa grädden tills den blir lättvispad och blanda med risgrynsgröt.
2. Vänd runt hallonpurén i gröten så att den marmoreras.
3. Krossa pepparkakorna och lägg på toppen.
Tips!
Byt ut den traditionella ris à la maltan i jul och prova att addera nya smaker som hallon och pepparkaka!
Vår hallonpuré på finpasserade hallon ger en frisk och härlig smak till den goda julklassikern, ris à la malta. Att dessutom addera pepparkakor ger denna juldessert ännu mer smak av jul.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)257,30 kcal
- Energi (kJ)1063,68 kJ
- Fett16,53 g
- Enkelomättade fettsyror4,03 g
- Fleromättade fettsyror0,58 g
- Mättade fettsyror10,08 g
- Fiber0,60 g
- Järn0,20 mg
- Kalcium28,26 mg
- Kalium72,96 mg
- Kolesterol36,54 mg
- Kolhydrat22,67 g
- Disackarider6,30 g
- Monosackarider0,72 g
- Sackaros5,49 g
- Magnesium8,05 mg
- Natrium110,80 mg
- Niacin0,62 mg
- Protein3,63 g
- Riboflavin0,06 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten25,55 g
- Vitamin B120,11 µg
- Vitamin B60,02 mg
- Vitamin C2,62 mg
- Vitamin D0,18 µg
- Vitamin E0,67 mg
- Zink0,26 mg