Ris à la malta med hallon

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Vispa grädden tills den blir lättvispad och blanda med risgrynsgröt.

  2. 2. Vänd runt hallonpurén i gröten så att den marmoreras.

  3. 3. Krossa pepparkakorna och lägg på toppen.

  4. Tips!

  5. Byt ut den traditionella ris à la maltan i jul och prova att addera nya smaker som hallon och pepparkaka!

  6. Vår hallonpuré på finpasserade hallon ger en frisk och härlig smak till den goda julklassikern, ris à la malta. Att dessutom addera pepparkakor ger denna juldessert ännu mer smak av jul.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    257,30 kcal
  • Energi (kJ)
    1063,68 kJ
  • Fett
    16,53 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,03 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,58 g
  • Mättade fettsyror
    10,08 g
  • Fiber
    0,60 g
  • Järn
    0,20 mg
  • Kalcium
    28,26 mg
  • Kalium
    72,96 mg
  • Kolesterol
    36,54 mg
  • Kolhydrat
    22,67 g
  • Disackarider
    6,30 g
  • Monosackarider
    0,72 g
  • Sackaros
    5,49 g
  • Magnesium
    8,05 mg
  • Natrium
    110,80 mg
  • Niacin
    0,62 mg
  • Protein
    3,63 g
  • Riboflavin
    0,06 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    25,55 g
  • Vitamin B12
    0,11 µg
  • Vitamin B6
    0,02 mg
  • Vitamin C
    2,62 mg
  • Vitamin D
    0,18 µg
  • Vitamin E
    0,67 mg
  • Zink
    0,26 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet