INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pajdeg
- Smör125 g
- Vetemjöl2,50 dl
- Bakpulver1 tsk
- Strösocker3,50 msk
- Fyllning
- Strösocker5,50 msk
- 5,50 msk
TILLAGNING
Pajdeg
1. Smält matfettet. Blanda med övriga ingredienser.Fyllning
1. Tina purén och blanda med övriga ingredienser. Fördela fyllningen i bleck eller form. Smula över pajdegen och grädda i kombiugn 160°C, ca 25 min.Timbalkonsistens: Se ovan. Täck formen med lock eller folie. Ta av locket 10 min före pajen är klar.
Gelékonsistens: Kräm (se recept sid 173) använd hallonpuré. Servera med vispad grädde.
Flytande konsistens: Fruktsoppa (se recept sid 176) använd hallonpuré. Servera med vispad grädde.
TIPS!
Servera med vaniljsås.Smulpaj med hallon är alltid en god och mycket uppskattad dessert att bjuda på. Med Findus frukt- och bärpuréer kan du enkelt variera fyllningen efter tycke och smak!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)233,74 kcal
- Energi (kJ)977,95 kJ
- Fett10,78 g
- Enkelomättade fettsyror2,43 g
- Fleromättade fettsyror0,65 g
- Mättade fettsyror6,93 g
- Fiber2,51 g
- Järn0,62 mg
- Kalcium69,08 mg
- Kalium125,94 mg
- Kolesterol32 mg
- Kolhydrat31,04 g
- Disackarider12,11 g
- Monosackarider1,36 g
- Sackaros11,86 g
- Magnesium16,04 mg
- Natrium120,13 mg
- Niacin0,38 mg
- Protein1,84 g
- Riboflavin0,03 mg
- Tiamin0,04 mg
- Vatten49,35 g
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C12,84 mg
- Vitamin D0,06 µg
- Vitamin E1,02 mg
- Zink0,26 mg