Stinas päronkaka med kardemummagrädde
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Päronkaka à 90 g
- Ägg2 st
- Socker3 dl
- Smör150 g
- Vetemjöl2 dl
- Berikning, majsvälling FINDUS 960138971,50 dl
- Bakpulver1 tsk
- Vaniljsocker1 tsk
- Servera med kardemummagrädde:
- Vispgrädde2,50 dl
- Kardemumma mald1 tsk
TILLAGNING
Tillagning
1. Vispa ägg och socker poröst. Smält smör. Blanda mjöl, Berikning Majsvälling, bakpulver och vaniljsocker.2. Rör ner mjölblandningen i äggvispet och tillsätt smöret samt den tinade purén. Häll smeten i smorda bleck eller formar.
3. Grädda i konvektionsugn 180˚ C, ca 30 min
30 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan.
Gelékonsistens: Geléa päronkaka med Thick & Easy, Findus 22360
Flytande konsistens: Päronsoppa, sid 176. Servera med vispad grädde smaksatt med finmald kardemumma.MRS = Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Vispa grädden och smaksätt med kardemumma.Fruktig och god kaka med smak av päron. Servera kakan tillsammans med kardemummagrädde för en fulländad dessert.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)268,92 kcal
- Energi (kJ)1125,18 kJ
- Fett16,22 g
- Enkelomättade fettsyror4,06 g
- Fleromättade fettsyror0,74 g
- Mättade fettsyror10,16 g
- Fiber1,13 g
- Järn0,52 mg
- Kalcium78,90 mg
- Kalium90,12 mg
- Kolesterol71,66 mg
- Kolhydrat27,64 g
- Disackarider18,66 g
- Monosackarider1,87 g
- Sackaros17,28 g
- Magnesium7 mg
- Natrium118,04 mg
- Niacin0,20 mg
- Protein2,71 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten34,98 g
- Vitamin B120,20 µg
- Vitamin B60,05 mg
- Vitamin C3,56 mg
- Vitamin D0,56 µg
- Vitamin E1,42 mg
- Zink0,30 mg