Vit chokladkladdkaka med ananastopping
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Vit chokladkladdkaka á 110 g
- Vit choklad200 g
- Smör150 g
- Ägg3 st
- Socker2 dl
- Vaniljsocker2 tsk
- Vetemjöl2,50 dl
- Topping
- Färskost250 g
- Florsocker30 g
- Lime1 st
TILLAGNING
1. Smält vit choklad och smör i vattenbad. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner vit choklad och smör i blandningen.
TIPS!
Dekorera med citronmeliss eller färska bär.
Vit chokladkaka med ananastopping, en god dessert som bjuder på flera härliga smaker och kombinationer.2. Vänd till sist ner mjöl och vaniljsocker. Häll upp i pajform eller bleck. Tillaga i ugn, varmluft 180 ° C i ca 22-30 min.
12 portioner till springform
24 portioner är lagom till GN 1/1.Topping
1. Blanda färskost och florsocker. Bred ut på avsvalnad kaka. Blanda ananaspuré med skal+ saft från lime samt Thick & Easy™ och toppa på färskostblandningen.Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Täck med lock eller folie vid gräddning.Uteslut limeskal i ananastoppingen.
Gelékonsistens: Blanchmange med Ananassås, se MRS.
Flytande konsistens: Ananassoppa, se MRS.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)293,66 kcal
- Energi (kJ)1228,73 kJ
- Fett18,20 g
- Enkelomättade fettsyror4,74 g
- Fleromättade fettsyror0,90 g
- Mättade fettsyror11,30 g
- Fiber0,51 g
- Järn0,35 mg
- Kalcium49,37 mg
- Kalium99,23 mg
- Kolesterol78,78 mg
- Kolhydrat28,43 g
- Disackarider20,63 g
- Monosackarider0,54 g
- Sackaros18,81 g
- Magnesium9,21 mg
- Natrium113,13 mg
- Niacin0,19 mg
- Protein3,99 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten35,94 g
- Vitamin B120,27 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C3,36 mg
- Vitamin D0,27 µg
- Vitamin E1,07 mg
- Zink0,41 mg