Yoghurtmuffins med hallon

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ägg
    170 g
  • Socker
    225 g
  • Vetemjöl
    210 g
  • Bakpulver
    10 g
  • Salt
    3 g
  • Grekisk yoghurt
    100 g
  • Smör
    100 g
  • Pepparkakor
    90 g

TILLAGNING

  1. 1. Vispa ägg och socker poröst.

  2. 2. Vänd i mjöl, bakpulver och salt.

  3. 3. Rör ner hallonpuré, yoghurt, smör och pepparkakor.

  4. 4. Häll upp i muffinsformar.

  5. 5. Grädda dem i 200 grader tills de gått fin färg, ca 15-20 minuter. Osäker om de är klara? Gör ett stickprov. Är provstickan torr så är muffins klara!

  6. Tips!

  7. Dekorera muffins med frystorkade hallon och pepparkakssmulor för lite extra crunch.

  8. Smarriga muffins gjorda på vår finpasserade hallonpuré. Med pepparkakor både i smeten och som dekoration blir dessa muffins är ett måste till julens adventsfikor.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    200,24 kcal
  • Energi (kJ)
    837,84 kJ
  • Fett
    7,85 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,58 g
  • Mättade fettsyror
    4,45 g
  • Fibrer
    0,91 g
  • Järn
    0,40 mg
  • Kalcium
    64,83 mg
  • Kalium
    73,39 mg
  • Kolesterol
    54,47 mg
  • Kolhydrater
    28,75 g
  • Disackarider
    16,36 g
  • Monosackarider
    0,48 g
  • Sackaros
    16,01 g
  • Magnesium
    8,56 mg
  • Natrium
    210,21 mg
  • Niacin
    0,37 mg
  • Protein
    3,03 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,04 mg
  • Vatten
    24,61 g
  • Vitamin B12
    0,17 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    2,65 mg
  • Vitamin D
    0,24 µg
  • Vitamin E
    1 mg
  • Zink
    0,34 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet