Bowl med krispig fisk, sojabönor, morötter och jordnötter
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Jasminris1 kg
- Vitlök1 st
- Japansk soja1,50 dl
- Morot400 g
- Gurka2 st
- Sesamolja0,50 dl
- Chili1 msk
- Råsocker1 msk
- Romansallad250 g
- Koriander50 g
- Jordnötter300 g
- Lime2,50 st
TILLAGNING
1. Koka riset och tillaga frasbakad fisk, glutenfri, enligt anvisning på förpackningarna.
2. Skala och hacka vitlök. Blanda med soja, sesamolja, socker och hackad chili.
3. Skala och strimla morötter. Strimla även gurka och romansallad. Lägg i olika skålar. Tina sojabönor. Hacka jordnötter och koriander.
4. Skiva upp den tillagade panerade fisken.
5. Lägg upp ris i botten av en skål och gör olika högar på riset av de strimlade grönsakerna, jordnötterna, koriandern och fisken.
6. Ringla över sojadressingen och servera med en klyfta lime.
Tips!
Du kan enkelt byta ut ingredienser eller lägga till någon favorit, för att anpassa rätten efter både er och gästens smak.
En fiskrätt som passar bra för caféer, salladsbarer och lunchrestauranger. En mättande fiskbowl med viktiga näringsämnen och ett lågt klimatavtryck gör både mage och natur nöjd.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)829,16 kcal
- Energi (kJ)3468,91 kJ
- Fett29,10 g
- Enkelomättade fettsyror16,35 g
- Fleromättade fettsyror5,74 g
- Mättade fettsyror4,88 g
- Fiber7,30 g
- Järn3,26 mg
- Kalcium138,55 mg
- Kalium1224,88 mg
- Kolesterol88 mg
- Kolhydrat98,28 g
- Disackarider4,78 g
- Monosackarider3,60 g
- Sackaros4,54 g
- Magnesium140,46 mg
- Natrium1949,45 mg
- Niacin8,75 mg
- Protein39,01 g
- Riboflavin0,34 mg
- Tiamin0,85 mg
- Vatten280,30 g
- Vitamin B120,90 µg
- Vitamin B61,36 mg
- Vitamin C33,64 mg
- Vitamin D1,35 µg
- Vitamin E4,62 mg
- Zink3,79 mg