Torsk med rotfrukter, rödbetor och rostade hasselnötter

Torsk med rotfrukter, rödbetor och rostade hasselnötter

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tillaga torskryggen med salt och peppar i ugn 150°C till önskad innertempratur.

  2. Lägg rotsaker och rödbetor på bleck, ringla över olivolja, salt och peppar. Sätt i ugn 180 grader ca 15-20 min.

  3. Skala och skiva polkabetan tunt på mandolin. Gör en vinägrett på olja och vitvinsvinäger salt och peppar. Slå över och låt marinera ca 15 min.

  4. Stek hasselnötterna och grovhacka dem.

  5. Bryn smöret i en gryta gyllenbrunt.

  6. Servera rotsaker och röbeta på botten av tallriken, lägg på torsken och toppa med polkabeta, hasselnötter och plockade örter. Avsluta med brynt smör.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    542,42 kcal
  • Energi (kJ)
    2269,61 kJ
  • Fett
    40,52 g
  • Enkelomättade fettsyror
    16,56 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,87 g
  • Mättade fettsyror
    18,54 g
  • Fiber
    6,04 g
  • Järn
    1,96 mg
  • Kalcium
    106,06 mg
  • Kalium
    1108,03 mg
  • Kolesterol
    137,30 mg
  • Kolhydrat
    16,13 g
  • Disackarider
    9,48 g
  • Monosackarider
    0,51 g
  • Sackaros
    9,33 g
  • Magnesium
    90,23 mg
  • Natrium
    289,35 mg
  • Niacin
    3,95 mg
  • Protein
    26,36 g
  • Riboflavin
    0,18 mg
  • Tiamin
    0,26 mg
  • Vatten
    304,90 g
  • Vitamin B12
    1,76 µg
  • Vitamin B6
    0,40 mg
  • Vitamin C
    14,44 mg
  • Vitamin D
    2,45 µg
  • Vitamin E
    5,11 mg
  • Zink
    1,73 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning