Ångbakad sejfilé med vitvinssås och rostad broccoli

Ångbakad sejfilé med vittvinssås och rostad broccoli

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Lägg broccolin på ett bleck, ringla olivolja över och salta efter behag. Rosta i ugn 225°C.

  2. Vitvinssås: Finhacka löken och låt den bli glansig i lite smör i en traktörpanna. Rör i vetemjölet och låt det inte få färg.

  3. Häll i fiskbuljong, vitt vin, grädde och citronsaft och låt puttra på svag värme en stund tills vätskan reducerats lite och blivit tjockare.

  4. Smaka av. Tillsätt om det behövs lite mer fiskbuljong, grädde eller syra i form av vin eller pressad citron. Smaka av med salt och peppar.

  5. Ånga Sejfilén till 52°C innertemperatur.

  6. Servera med kokt eller pressad potatis.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    513,71 kcal
  • Energi (kJ)
    2149,48 kJ
  • Fett
    25,29 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,09 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,98 g
  • Mättade fettsyror
    15,77 g
  • Fibrer
    5,80 g
  • Järn
    1,53 mg
  • Kalcium
    86,91 mg
  • Kalium
    1470,90 mg
  • Kolesterol
    143,20 mg
  • Kolhydrater
    38,36 g
  • Disackarider
    2,35 g
  • Monosackarider
    2,25 g
  • Sackaros
    0,96 g
  • Magnesium
    99,17 mg
  • Natrium
    339,80 mg
  • Niacin
    7,31 mg
  • Protein
    30,27 g
  • Riboflavin
    0,33 mg
  • Tiamin
    0,32 mg
  • Vatten
    420,99 g
  • Vitamin B12
    4,19 µg
  • Vitamin B6
    0,79 mg
  • Vitamin C
    81,44 mg
  • Vitamin D
    0,28 µg
  • Vitamin E
    2,58 mg
  • Zink
    1,53 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet