Fisk med nordisk pesto och palsternacksmos

Fisk med nordisk pesto och palsternacksmos

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Dag 1: Ånga matvetet, låt svalna

  2. Dag 2: Rosta matvetet på stekbordet. Låt svalna. Rosta solrosfröna på stekbordet. Låt svalna. Mixa solrosfröna och matvetet. Mixa vitlökarna och lök. Blanda samman alla ingredienser med dill, persilja, pepparrot och ost. Tillsätt rapsolja och salt. Krydda fisken med salt och vitpeppar (under och ovan). Lägg på pesto som ett täcke. Sätt i konvektionsugn 170°C, 15-20 min. 52 grader innertemp (ta ut innan och låt fisken gå upp i temp i värmeskåpet).

  3. Palsternacksmos: Koka potatis och mosa den. Tillsätt palsternackspuré, mjölk och matfett. Hetta upp och smaksätt med salt och peppar.

  4. Vill man ha en sås till är det gott att servera med en kall dillsås på créme fraiche som är smaksatt med citron.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    374,98 kcal
  • Energi (kJ)
    1568,94 kJ
  • Fett
    10,88 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,27 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,96 g
  • Mättade fettsyror
    4,59 g
  • Fibrer
    7,01 g
  • Järn
    2,02 mg
  • Kalcium
    127,40 mg
  • Kalium
    1408,17 mg
  • Kolesterol
    76,69 mg
  • Kolhydrater
    36,56 g
  • Disackarider
    6,14 g
  • Monosackarider
    1,92 g
  • Sackaros
    4,81 g
  • Magnesium
    128,67 mg
  • Natrium
    231,90 mg
  • Niacin
    6,64 mg
  • Protein
    28,75 g
  • Riboflavin
    0,26 mg
  • Tiamin
    0,47 mg
  • Vatten
    299,82 g
  • Vitamin B12
    1,35 µg
  • Vitamin B6
    0,67 mg
  • Vitamin C
    50,54 mg
  • Vitamin D
    0,81 µg
  • Vitamin E
    3,43 mg
  • Zink
    2,66 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning