Fiskgryta med Rouille

Fiskgryta med Rouille

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Soppan
    Skär lax och sej i grova bitar.
    Skär lök, vitlök och fänkål i tunna skivor och potatisen i lite  tjockare skivor.
    Fräs lök, vitlök, potatis och fänkål i olivoljan utan att den får färg.
    Tillsätt saffran, vin, buljong och krossade tomater.
    Låt koka sakta i 20 min.
    Lägg i fisken och persiljan. Låt sjuda i ca 5 min.
    Servera tillsammans med nykokta musslor.

  2. Rouille
    Kärna ur paprikan och skär den i stora bitar.
    Skala vitlök och fräs i lite av oljan tillsammans med hackad chili.
    Kör grönsakerna i en matberedare eller mixer, eller hacka mycket fint och tillsätt resten av oljan lite i taget.
    Lägg blandningen i en skål, rör om med franskbrödsmulorna.
    Smaka av med salt.

  3. Tips: Rouillen kan serveras både som en klick i soppan eller på rostat bröd.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    427,28 kcal
  • Energi (kJ)
    1786,61 kJ
  • Fett
    26,62 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,61 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,15 g
  • Mättade fettsyror
    3,86 g
  • Fibrer
    1,30 g
  • Järn
    2,24 mg
  • Kalcium
    67,31 mg
  • Kalium
    672,19 mg
  • Kolesterol
    23,44 mg
  • Kolhydrater
    9,98 g
  • Disackarider
    0,39 g
  • Monosackarider
    1,37 g
  • Sackaros
    0,39 g
  • Magnesium
    44,73 mg
  • Natrium
    468,89 mg
  • Niacin
    9,55 mg
  • Protein
    30,63 g
  • Riboflavin
    0,21 mg
  • Tiamin
    0,33 mg
  • Vatten
    209,12 g
  • Vitamin B12
    1,26 µg
  • Vitamin B6
    0,19 mg
  • Vitamin C
    33,02 mg
  • Vitamin D
    7,18 µg
  • Vitamin E
    2,82 mg
  • Zink
    0,75 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning