Fiskgryta med Rouille

Fiskgryta med Rouille

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Soppan
    Skär lax och torsk i grova bitar.
    Skär lök, vitlök och fänkål i tunna skivor och potatisen i lite  tjockare skivor.
    Fräs lök, vitlök, potatis och fänkål i olivoljan utan att den får färg.
    Tillsätt saffran, vin, buljong och krossade tomater.
    Låt koka sakta i 20 min.
    Lägg i fisken och persiljan. Låt sjuda i ca 5 min.
    Servera tillsammans med nykokta musslor.

  2. Rouille
    Kärna ur paprikan och skär den i stora bitar.
    Skala vitlök och fräsi lite av oljan tillsammans med hackad chili.
    Kör grönsakerna i en matberedare eller mixer, eller hacka mycket fint och tillsätt resten av oljan lite i taget.
    Lägg blandningen i en skål, rör om med franskbrödsmulorna.
    Smaka av med salt.

  3. Tips: Rouillen kan serveras både som en klick i soppan eller på rostat bröd.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    424,44 kcal
  • Energi (kJ)
    1773,13 kJ
  • Fett
    26,70 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,58 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,07 g
  • Mättade fettsyror
    3,87 g
  • Fibrer
    1,30 g
  • Järn
    2,14 mg
  • Kalcium
    62,51 mg
  • Kalium
    504,19 mg
  • Kolhydrater
    9,98 g
  • Disackarider
    0,39 g
  • Monosackarider
    1,37 g
  • Sackaros
    0,39 g
  • Magnesium
    32,33 mg
  • Natrium
    482,49 mg
  • Niacin
    8,62 mg
  • Protein
    29,78 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,28 mg
  • Vatten
    177,40 g
  • Vitamin B6
    0,11 mg
  • Vitamin C
    39,62 mg
  • Vitamin D
    7,12 µg
  • Vitamin E
    2,45 mg
  • Zink
    0,51 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning