Hoki med pepparrotsdoftande grönärtsås och rostade rödbetor

Hoki med pepparotsdofande grönärtsås och rostade rödbetor

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING


  1. Snabbrimmning.
    Blanda vatten och salt så det löser sig. Lägg i fisken i 20 min.
    Ta upp den ur rimmlagen och låt den rinna av och lägg den på bleck.
    Sätt i ugn 160 grader ca 15 min till önskad inner temperatur.

  2. Ärtsås
    Hacka och bryn lök och tillsätt grön ärtpuré. Tillsätt grönsaksbuljong och cremé fraich. Smaka av med salt, peppar och färskriven pepparrot.

  3. Rödbetor
    Blanda potatis och rödbetor med olivolja och salta och peppar. Sätt i ugn 180 grader ca 30 min.
    Blanda upp ärtskott med potatis och rödbetor strax innan servering.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    867,46 kcal
  • Energi (kJ)
    3629,06 kJ
  • Fett
    67,99 g
  • Enkelomättade fettsyror
    41,55 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,03 g
  • Mättade fettsyror
    16,83 g
  • Fibrer
    7,34 g
  • Järn
    1,73 mg
  • Kalcium
    92,07 mg
  • Kalium
    1271,30 mg
  • Kolesterol
    91,40 mg
  • Kolhydrater
    34,83 g
  • Disackarider
    13,79 g
  • Monosackarider
    1,15 g
  • Sackaros
    12,76 g
  • Magnesium
    94,12 mg
  • Natrium
    3612,93 mg
  • Niacin
    5,09 mg
  • Protein
    27,32 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,22 mg
  • Vatten
    345,47 g
  • Vitamin B12
    0,70 µg
  • Vitamin B6
    0,49 mg
  • Vitamin C
    43,70 mg
  • Vitamin D
    0,34 µg
  • Vitamin E
    10,53 mg
  • Zink
    1,44 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning