
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Salt0,50 dl
- Vatten 1dl/portion
- Ärtpesto
- Rapsolja2 msk
- Gul lök1 st
- Grönsaksbuljong, pulver40 g
- Créme Fraiche5 dl
- Pepparrot, färsk30 g
- Rödbetor
- Potatis, klyftad1 kg
- Olivolja0,50 kg
- Salt och peppar
TILLAGNING
Snabbrimmning.
Blanda vatten och salt så det löser sig. Lägg i fisken i 20 min.
Ta upp den ur rimmlagen och låt den rinna av och lägg den på bleck.
Sätt i ugn 160 grader ca 15 min till önskad inner temperatur.Ärtsås
Hacka och bryn lök och tillsätt grön ärtpuré. Tillsätt grönsaksbuljong och cremé fraich. Smaka av med salt, peppar och färskriven pepparrot.Rödbetor
Blanda potatis och rödbetor med olivolja och salta och peppar. Sätt i ugn 180 grader ca 30 min.
Blanda upp ärtskott med potatis och rödbetor strax innan servering.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)867,46 kcal
- Energi (kJ)3629,06 kJ
- Fett67,99 g
- Enkelomättade fettsyror41,55 g
- Fleromättade fettsyror6,03 g
- Mättade fettsyror16,83 g
- Fibrer7,34 g
- Järn1,73 mg
- Kalcium92,07 mg
- Kalium1271,30 mg
- Kolesterol91,40 mg
- Kolhydrater34,83 g
- Disackarider13,79 g
- Monosackarider1,15 g
- Sackaros12,76 g
- Magnesium94,12 mg
- Natrium3612,93 mg
- Niacin5,09 mg
- Protein27,32 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,22 mg
- Vatten345,47 g
- Vitamin B120,70 µg
- Vitamin B60,49 mg
- Vitamin C43,70 mg
- Vitamin D0,34 µg
- Vitamin E10,53 mg
- Zink1,44 mg