Hoki med pepparrotsdoftande grönärtsås och rostade rödbetor

Hoki med pepparrotsdoftande ärtsås och rödbetor

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Snabbrimma fisken

  2. 2. Sätt in i ugnen på 180 grader i cirka 30 minuter.


  3. Blanda upp ärtskott med potatis och rödbetor strax innan servering.

  4. Tips!

  5. Rimma fisken för godare smak och bättre textur.

  6. En perfekt och smakrik fiskrätt att servera på menyn. Goda smaker av vit fisk, pepparrot, gröna ärter och rostade rödbetor. Passar såväl till lunchserveringen som på kvällsmenyn.

  7. 1. Blanda vatten och salt så det löser sig. Lägg i fisken i 20 minuter.

  8. 2. Ta upp den ur rimmlagen och låt den rinna av och lägg den på bleck.

  9. 3. Sätt i ugnen på 160 grader i cirka 15 minuter till önskad innertemperatur.

  10. Ärtsås

  11. 1. Hacka och bryn lök och tillsätt grön ärtpuré.

  12. 2. Tillsätt därefter grönsaksbuljong och crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och färskriven pepparrot.

  13. Rostade rödbetor

  14. 1. Blanda potatis och rödbetor med olivolja samt salta och peppar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    867,46 kcal
  • Energi (kJ)
    3629,06 kJ
  • Fett
    67,99 g
  • Enkelomättade fettsyror
    41,55 g
  • Fleromättade fettsyror
    6,03 g
  • Mättade fettsyror
    16,83 g
  • Fibrer
    7,34 g
  • Järn
    1,73 mg
  • Kalcium
    92,07 mg
  • Kalium
    1271,30 mg
  • Kolesterol
    91,40 mg
  • Kolhydrater
    34,83 g
  • Disackarider
    13,79 g
  • Monosackarider
    1,15 g
  • Sackaros
    12,76 g
  • Magnesium
    94,12 mg
  • Natrium
    3612,93 mg
  • Niacin
    5,09 mg
  • Protein
    27,32 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,22 mg
  • Vatten
    345,47 g
  • Vitamin B12
    0,70 µg
  • Vitamin B6
    0,49 mg
  • Vitamin C
    43,70 mg
  • Vitamin D
    0,34 µg
  • Vitamin E
    10,53 mg
  • Zink
    1,44 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning