Kapkummel med vårgrön sås och pepparrotsmos

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Vårgrön sås á 1 dl
  • Vatten
    0,40 liter
  • Vispgrädde
    1,50 dl
  • Crème fraiche
    1,50 dl
  • Kycklingfond, ätfärdig
    2 msk
  • Berikning Majsvällingpulver FINDUS 96013897
    100 g
  • Matfett
    100 g
  • Salt, peppar
  • Tillbehör á 35 g
  • Blomkål
    120 g
  • Vitkål
    120 g
  • Rapsolja
  • Salt, peppar
  • Extra matfett
    50 g
  • Pepparrotsmos
  • Potatis
    1 kg
  • Mjölk
    2,25 dl
  • Smör
    60 g
  • Pepparrot
  • Berikning Majsvällingpulver FINDUS 96013897
    50 g

TILLAGNING

  1. Vårgrön Sås
    1.  Koka upp vatten, grädde, crème fraiche, ärtpuré och kycklingbuljong. Tillsätt Berikning Majsvälling och matfett.

  2. Flytande konsistens: Fisksoppa med ärt- och pepparrotsklick, se MRS.

  3. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  4. TIPS!
    Dekorera med ett knippe dill. 

    Kapkummel med vårgrön sås som är lagad på sparris, och till serveras en näringsberikad pepparrotsmos som ger extra tillskott av protein. 

  5. 2.  Red av med majsstärkelse och smaka av med salt och peppar.

  6. Tillbehör
    1.  Lägg strimlad vitkål, blomkålsbuketter och ärter på bleck. Vänd ner rapsolja, salt och peppar.

  7. 2.  Tillaga på varmluft i ugn 160 °C ca 10-15 min. Tillsätt extra matfett.

  8. Pepparrotsmos
    1.  Koka potatisen och mosa den. Tillsätt mjölk och smör. Hetta upp. Smaksätt med salt, peppar och pepparrot efter smak. Tillsätt Berikning Majsvälling.

  9. 2.  Lägg upp kapkummel på GN-bleck och salta och peppra fisken. Tillaga på stekprogramet till fiskens centertempratur på 60° C, el stek fisken i stekbord.

  10. Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt ärter med Grov Ärt- och Morotspaté, Findus 88870.

  11. Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt fisken med Torsktimbal, Findus 29119. Ersätt ärter och blomkål med Ärttimbal, Findus 29110 och Blomkålstimbal, Findus 29122. Använd pepparrotsvisp i moset istället för riven pepparrot.

  12. Gelékonsistens: Fiskgelé, Blomkålsgelé, Ärtgelé, se MRS. Potatismos, se Timbalkonsistens.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    454,34 kcal
  • Energi (kJ)
    1900,97 kJ
  • Fett
    26,82 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,62 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,45 g
  • Mättade fettsyror
    16,80 g
  • Fiber
    5,24 g
  • Järn
    2,61 mg
  • Kalcium
    177,38 mg
  • Kalium
    959,99 mg
  • Kolesterol
    101,30 mg
  • Kolhydrat
    32,27 g
  • Disackarider
    8,13 g
  • Monosackarider
    3,06 g
  • Sackaros
    2,63 g
  • Magnesium
    71,08 mg
  • Natrium
    348,09 mg
  • Niacin
    4,35 mg
  • Protein
    18,72 g
  • Riboflavin
    0,28 mg
  • Tiamin
    0,34 mg
  • Vatten
    272,53 g
  • Vitamin B12
    0,90 µg
  • Vitamin B6
    0,48 mg
  • Vitamin C
    63 mg
  • Vitamin D
    2,32 µg
  • Vitamin E
    2,97 mg
  • Zink
    1,34 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet