Kryddig torsk med tabbouleh

Kryddig torsk med tabbouleh

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Kryddig Torsk
  • Paprikapulver
    4 krm
  • Spiskummin
    4 krm
  • Chilipulver
    2 krm
  • Ströbröd
    1 dl
  • Kanel
    2 krm
  • Salt
    1 tsk
  • Olja
    4 msk
  • Tabbouleh
  • Grönsaksbuljong
    20 g
  • Bulgur
    400 g
  • Färsk persilja
    108 g
  • Röd lök
    350 g
  • Salt
    1 tsk
  • Tomat
    4 st
  • Gurka
    2 st
  • Svartpeppar
    4 krm
  • Limeyoghurt
  • Lime
    1 st
  • Honung
    1 msk
  • Matyoghurt
    200 g

TILLAGNING

  1. Kryddig torsk

  2. Tina torsken. Blanda de torra kryddorna med ströbrödet. Vänd fisken i blandningen och stek i olja i stekpanna ca 3 minuter på varje sida.

  3. Tabbouleh

  4. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men med buljongtärning. Skala och hacka lök. Skär tomat och gurka i tärningar. Hacka persilja och blanda med lök, tomat, gurka, salt och peppar.

  5. Limeyoghurt

  6. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Rör ihop limeskal och limesaft med honung och yoghurt.  Smaka av med salt och peppar

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    291,75 kcal
  • Energi (kJ)
    1220,77 kJ
  • Fett
    8,53 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,96 g
  • Fleromättade fettsyror
    2 g
  • Mättade fettsyror
    1,77 g
  • Fiber
    2,46 g
  • Järn
    1,35 mg
  • Kalcium
    114,54 mg
  • Kalium
    1061 mg
  • Kolesterol
    77,40 mg
  • Kolhydrat
    20,55 g
  • Disackarider
    1,30 g
  • Monosackarider
    5 g
  • Sackaros
    0,64 g
  • Magnesium
    82,87 mg
  • Natrium
    1046,70 mg
  • Niacin
    4,51 mg
  • Protein
    31,53 g
  • Riboflavin
    0,16 mg
  • Tiamin
    0,17 mg
  • Vatten
    323,69 g
  • Vitamin B12
    2,16 µg
  • Vitamin B6
    0,42 mg
  • Vitamin C
    37,94 mg
  • Vitamin D
    2,77 µg
  • Vitamin E
    3,30 mg
  • Zink
    1,65 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet